Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinto
Pätevöidy majoitus- ja ravitsemisalan työnjohto- ja esihenkilötehtäviin
Tutkinto on tarkoitettu esihenkilötehtävissä toimiville, joilla on omassa tiimissään useampia alaisia.
- Koulutukseen hakeutuva voi työskennellä eritasoisissa esihenkilötehtävissä ravintola- ja cateringalalla tai itsenäisenä ravintola-alan yrittäjänä.
Tutkinnon tavoitteet
Tutkinnon suorittaneella on tiedolliset ja taidolliset edellytykset toimia operatiivisena esihenkilönä majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötehtävissä päivittäisten toimintojen ohjaamisessa, esihenkilötyössä ja asiakas- ja sidosryhmäsuhteiden hoitamisessa.
Tutkinnon muodostuminen
Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp).
Tutkinto koostuu kolmesta pakollisesta ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta.
Pakolliset tutkinnon osat:
- Päivittäisten toimintojen ohjaaminen, 50 osp
- Esihenkilönä toimiminen, 60 osp
- Asiakas- ja sidosryhmäsuhteiden hoitaminen, 40 osp
Valinnaiset tutkinnon osat:
- Työpaikkaohjaajana ja arvioijana toimiminen, 30 osp
- Kehittämisprojektin toteuttaminen, 30 osp
- Monimuotoisen työyhteisön johtaminen, 20 osp
- Muun ammatti- tai erikoisammattitutkinnon tutkinnon osa, jolla osaamista voi monipuolistaa työtehtävien vaatimusten mukaan. Tällainen voi olla esimerkiksi:
- Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon tutkinnon osa
- Turvallisuusalan ammattitutkinnon osa / Vartijan koulutus
- Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon osa / Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen
Lue lisää tutkinnon sisällöstä ja vaatimuksista Opintopolussa ePerusteista.
Oppisopimusopiskelu
Koulutuksen kokonaisuus oppisopimuksella koostuu
- Suunnitellusta ja ohjatusta työelämässä oppimisesta. Nimetty työpaikkaohjaaja seuraa kehittymistäsi ja tukee sinua opintojen yhdistämisessä työtehtäviisi. Koulutusohjelma vaatii sekä osallistujalta että työpaikkaohjaajalta aikaa ja panostusta onnistuakseen.
- Osaamistarpeesi mukaan valituista yhteisistä koulutuspäivistä (lähi- sekä etä-/verkko-opetuspäivistä) sekä muista osaamisen hankkimisen tavoista.
- Ohjaustapaamisista ja näyttöjen toteuttamisesta omassa työssä.
Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta Stadin AO:n nettisivuilla.
Miten opit työssä?
Valitset itsellesi työpaikkaohjaajan, joka voi olla oma esihenkilö tai joku muu esimiestyötä tekevä tai esimerkiksi tämän tutkinnon aiemmin suorittanut henkilö. Työpaikkaohjaaja toimii yleensä myös tutkinnon arvioijana.
- Tietoa työpaikkaohjaajasta kysytään jo hakeutumisen yhteydessä.
- Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) laaditaan ennen opintojen alkua.
Koulutuksen järjestäjänä ja toteuttajana toimii Stadin AO (Prinsessantien toimipaikka, Prinsessantie 2, 00820 Helsinki).
Tutkinnon suorittamisen edellytykset
- sinulla on suoritettu alan perustutkinto tai ammattitutkinto ja vahva alan työkokemus
- sinulla on ruokapalvelualalle sopiva kokonaisvaltainen terveys
- sovellut asiakaspalveluun
- sinulla on valmiudet itsenäiseen opiskeluun ja tiedon hankintaan
- sinulla on majoitus- ja ravitsemisalan työpaikka, jossa työskentelet vaativissa esihenkilön työtehtävissä vähintään 25 tuntia viikossa oppisopimusopintojesi aikana
- suosittelemme, että suomen kielen taitotasosi on vähintään B1.1.
On tärkeää, että keskustelet koulutukseen hakeutumisesta etukäteen esihenkilösi kanssa.
Varaa aikaa koulutuspäiviin (1-4 krt/kk), itsenäiseen työskentelyyn, tehtävien tekemiseen ja näyttöjen suorittamiseen.
Hakeminen
Koulutukseen on jatkuva haku. Täytä hakulomake Opintopolussa.
Huom! Ota yhteyttä koulutuksen vastuuopettajaan, jos
- olet kiinnostunut suorittamaan tutkinnon osan omakustanteisesti (sinulla ei ole oppisopimustyöpaikkaa) tai
- haluat suorittaa pelkästään näytön ilman koulutusta ja sinulla on riittävä alan koulutus sekä työkokemus.
Valintaprosessi
1. Koulutuksenjärjestäjä varmistaa hakijan ja työtehtävien sopivuuden tutkinnon suorittamiseen.
2. Koulutuksenjärjestäjä ottaa yhteyttä hakijoihin 2–3 viikon kuluessa.
3. Koulutukseen valitulle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS)
- HOKS-keskustelussa käydään läpi tutkinnon suorittamiseen liittyviä asioita.
- Koulutus kestää opiskelijan aiemmasta osaamisesta riippuen 1–1,5 vuotta.
4. Opiskelijan ja työnantajan kanssa allekirjoitetaan oppisopimus.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.Seuraavat toteutukset
Tutkinto / todistus
Majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinto.
Koulutuspaikka
Koulutuksen järjestäjänä ja toteuttajana toimii Stadin AO (Prinsessantien toimipaikka, Prinsessantie 2, 00820 Helsinki).
Kustannukset
Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksuton lukuun ottamatta mahdollisia oppimateriaalikustannuksia.
- Koulutuspäivinä opiskelijalla on mahdollisuus ruokailla oppilaitoksessa (maksullinen).
Ota yhteyttä
Opiskele itsellesi uusi suunta
Pohditko alan vaihtoa, uuden ammatin opiskelua tai kiinnostaako sinua kehittyminen nykyisessä työssäsi? Stadin AO on Suomen suurin ammatillista koulutusta tarjoava oppilaitos. Meillä opiskelee noin 22 000 nuorta ja aikuista. Teemme monipuolista koulutusyhteistyötä myös organisaatioiden kanssa. Stadin AO:ssa voi opiskella lähes 30 eri...
Lue lisää kouluttajasta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä