Miten auttaa yksinäistä ja ulossuljettua nuorta?
Kokemus ulkopuolisuudesta saa ihmisen tuntemaan uhkaa omaa olemassaoloaan, merkityksellisyyttään, yhdenvertaisia vaikutusmahdollisuuksiaan ja tasa-arvoaan kohtaan. Kokemus aktivoituu aivoissa sosiaalisena kipuna ja tunteena uhasta omia psykologisia perustarpeita. Uhkaavana koetut tilanteet aikaansaavat stressireaktioita ja pelkotiloja, joista selviäminen ilman psyykkistä sairastumista vaatii yksilöiltä erilaisia itse- ja tunnesäätelyn taitoja.
Pitkittyessään kokemus ulkopuolisuudesta aiheuttaa fysiologisten reaktioiden lisäksi kognitiivista kuormittuneisuutta sekä tunteiden, ajatusten ja käyttäytymisen tason muutoksia, jotka edelleen johtavat internalisoivaan tai eksternalisoivaan oireiluun ja riskiin psyykkisille ja fyysisille sairauksille sekä yhteiskunnasta syrjäytymiselle. Pahimmillaan tunne ulkopuolisuudesta voi johtaa voimakkaaseen eristäytymiseen tai ilmetä väkivaltaisena, radikalisoituneena toimintana tai jopa ääritekoina.
Koulutuksen sisältö
Koulutuksessa opitaan ymmärtämään, tunnistamaan, ennaltaehkäisemään ja vähentämään nuorten sosiaaliseen ulkopuolisuuteen liittyviä tekijöitä, erityisesti yksinäisyyttä ja ostrakismia eli tahallista tai tahatonta ulossulkemista.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Miten auttaa yksinäistä ja ulossuljettua nuorta?, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.Seuraavat toteutukset
Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu nuorisotyöntekijöille, opettajille, terveydenhoitajille, kuraattoreille sekä muille nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille.
Aikataulu
Tiistaina 12.11.2024 kello 9-16.
Koulutuspaikka
Verkossa Zoomin kautta. Suosittelemme osallistumista pöytäkoneella tai kannettavalla tietokoneella. Varaa käyttöösi kamera, mikrofoni ja kaiuttimet. Saat sähköpostiisi linkin ja ohjeet ennen koulutusta. Koulutusta ei tallenneta.
Kouluttaja
Niina Junttila
Kasvatuspsykologian professori Turun yliopistossa ja kasvatustieteen professori Jyväskylän yliopistossa. Hänen tutkimuksensa keskittyy lasten ja nuorten psykososiaaliseen hyvinvointiin, osallistumiseen ja oppimiseen liittyviin kysymyksiin. Niina on erityisen kiinnostunut sosiaalisen ulkopuolisuuden ja yksinäisyyden kokemuksen taustatekijöistä, mekanismeista ja näiden hinnasta yksilölle ja yhteiskunnalle sekä ratkaisuista, joilla yksinäisyyttä ja syrjäytymistä voidaan vähentää.
Kustannukset
Koulutus maksaa 250 €.
Ota yhteyttä
ETELÄ-KARJALAN KESÄYLIOPISTO – OPPIMISEN ILOA YMPÄRI VUODEN
Etelä-Karjalan kesäyliopisto järjestää avointa korkeakouluopetusta, työelämälähtöisiä koulutuksia opetus- ja varhaiskasvatusalalla sekä sosiaali-, terveys-, hallinnon ja työelämän aloilla. Tule vahvistamaan ammatillista osaamistasi, hakemaan vauhtia ura- ja palkkakehitykseen tai pohjustamaan ammatinvaihtoa. Haluathan tarjota myös omalla alueellasi laadukasta korkeakoulutusta ja alueen elinkeinoelämälle työkaluja...
Lue lisää kouluttajasta Etelä-Karjalan kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä