Etsi koulutusta 👉

Ratkaisukeskeinen nuorisoterapeutti 20 op

Kesto
10 päivää
Hinta
2 150 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
19 helmikuuta, 2025 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 5.2.2025
Toteutustapa
Etätoteutus
Kesto
10 päivää
Hinta
2 150 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
19 helmikuuta, 2025 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 5.2.2025
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ratkaisukeskeinen nuorisoterapeutti 20 op

Nuori terapia/ Ratkaisukeskeinen nuorisoterapeutti 20 op

Tämän päivän kasvavat nuoret eivät aina voi hyvin. Miten osaamme vastata nuoren oirehdintaan, hätään ja millaisin keinoin osaamme heitä auttaa?

Tämä koulutus antaa paljon tietoa siitä, kuinka työskennellä vielä paremmin nuorten kanssa. Koulutus on kokemuksellista oppimista ja perustuu käytännön tasolla oppimiseen. Nuoret kokevat yksinäisyyttä, syrjäytyvät ja ovat enemmän ahdistuneita ja masentuneita kuin aikaisemmin. Erilaiset kriisit ahdistavat nuoria ja vähentävät nuoren uskoa tulevaisuuteen.

Tässä koulutuksessa saat ajankohtaista tietoa nuorten pahoinvoinnista, nuorten keskeisimmistä mielenterveyden ongelmista sekä opit samalla ratkaisukeskeisiä ja avoimeen dialogiin perustuvia terapeuttisia menetelmiä, joiden avulla voit lisätä omia taitoja työskennellessäsi nuorten kanssa. Lisäksi saat tietoa siitä, miten tehdä yhteistyötä perheiden ja eri verkostojen kanssa. Koulutuksen painopiste on aikuispedagogisiin menetelmiin perustuvaa itseohjautuvaa oppimista.

Koulutuksen tavoitteet

Tavoitteena on saada tietoa keskeisistä ja ajankohtaisista nuorten mielenterveyden haasteista sekä oppia uusia ratkaisukeskeisiä työmenetelmiä, joita voi hyödyntää omassa työssä nuorten kanssa eri työympäristöissä, ja joiden avulla nuoren kasvun ja kehityksen tukeminen mahdollistuu.

Lisäksi tavoitteena on saada tietoa siitä, kuinka perheiden kanssa työskennellään voimavarakeskeisesti ja avointa dialogimallia hyödyntäen. Tavoitteena on oppia, miten parhaiten tuetaan perhettä kokonaisvaltaisesti, ja miten toimitaan nuoren koko verkostossa ja kuinka näitä voi soveltaa omassa työssään.

Koulutuksen suoritettuaan opiskelija osaa:

  • tunnistaa erilaisia nuorten mielenterveyteen liittyviä haasteita ja ilmiöitä
  • perustella valittuja auttamismenetelmiään omassa työssään
  • soveltaa ratkaisukeskeisiä työmenetelmiä
  • soveltaa narratiivisia työmenetelmiä omassa työssään
  • soveltaa dialogisia menetelmiä omassa työssään
  • soveltaa systeemisiä työmenetelmiä perhetyöskentelyssä
  • hyödyntää moniammatillista tiimityöt

Koulutuksen sisältö

  • Ratkaisukeskeisen työotteen perusteet
  • Voimavarakeskeisyys
  • Avoin dialogi ja reflektiiviset menetelmät
  • Narratiivisuus                                          
  • Työskentely nuoren kanssa
  • Työskentely perheiden kanssa
  • Moniammatillinen työskentely
  • Nuorten päihdeongelmat ja muut riippuvuudet
  • Nuoren kokema ahdistuneisuus yleisenä ilmiönä
  • Nuoren masennus                            
  • Muut ahdistuneisuushäiriöt (pelot, pakko-oireet, paniikkihäiriöt)
  • Syömishäiriöt
  • Traumaattiset kokemukset, kriisit
  • Nuoren itsetuhoisuus
  • Nuorten erilaiset neuropsykiatriset ongelmat
  • Nuorten seksuaalisuus ja sukupuolisuuden moninaisuus

Koulutuksen toteutus

Opetus järjestetään monimuotoisena, ja siihen sisältyy 10 päivää etäopetusta, missä teoreettinen osuus yhdistetään käytännön terapiamenetelmiin.

Koulutuksen painopiste on aikuispedagogisiin menetelmiin perustuvaa itseohjautuva oppiminen, jonka lisäksi koulutuksessa tehdään itsenäisiä harjoituksia ja työskennellään vertaisryhmissä. Lisäksi koulutuksen aikana tutustutaan alan kirjallisuuteen, ja opiskelija tekee kolme kirjareflektiota annetusta kirjallisuudesta sekä kehittämistyön (10–15 sivua), jossa opiskelija hyödyntää oppimaansa teoriapohjaa, ja joka soveltuu omaan työhön.

Koulutuksen keskeinen painopiste on käytännönläheinen asiakastyön soveltaminen omaan työhön, jolloin opiskelija tekee itsenäisesti asiakastyötä vähintään 50 tuntia (5 asiakasta) ja joissa soveltaa oppimiaan terapeuttisia menetelmiä asiakaskohtaamistilanteissa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen nuorisoterapeutti 20 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

19 helmikuuta, 2025

  • Etätoteutus
  • Verkossa
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 5.2.2025

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu nuorten kanssa työskenteleville sosiaali, -terveys ja kasvatus, - sekä opetusalan ammattilaisille ja asiantuntijoille.

Aikataulu

Ajankohta: 19.02.2025 - 16.03.2026

Koulutuspäivät klo 9-16:

Ke 19.02.2025

Ke 19.03.2025

Ke 23.04.2025

Ke 11.06.2025

Ti 09.09.2025

Ma 27.10.2025

Ma 17.11.2025

Ke 14.01.2026

Ti 10.02.2026

Ma 16.03.2026

Muutokset ja tarkennukset aikatauluun mahdollisia.

Koulutuspaikka

Reaaliaikainen etätoteutus verkossa (Zoom). Huomioi, että etäopetukseen osallistuminen edellyttää toimivaa nettiyhteyttä ja rauhallista opiskeluympäristöä oman laitteen äärellä. Koulutuspäiviä ei tallenneta.

Kouluttaja

Mika Haataja on pitkän linjan perheterapeutti ja hänellä on kokemusta juuri nuorten ja heidän perheiden kanssa työskentelemisestä. Mika on nuorisopsykiatrin asiantuntija ja tekee työtään tämän lisäksi työnohjaajana sosiaali, -terveys, - ja kasvatusalan työyhteisöissä. Mikan koulutustausta on psykiatrinen erikoissairaanhoitaja.

Sarianna Virpikari on kouluttajapsykoterapeutti. Hänen taustansa on psykiatrian erikoissairaanhoidossa sekä ammatillisen koulutuksen opetustehtävissä. Lisäksi hän toimii työnohjaajana sosiaali- ja terveysalan työyksiköissä. Sarianna on toiminut ammatillisten koulutusten täydennyskoulutuksessa useita vuosia opettaen muun muassa psykoterapeuttisia valmiuksia ja ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa.

Kouluttajien teoreettinen viitekehys perustuu voimavarakeskeiseen ja ratkaisukeskeiseen malliin, joissa hyödynnetään reflektoivaa työotetta sekä avointa dialogisuutta niin yksilö kuin tiimityössä.

Lisäksi vierailevia kouluttajia.

Kustannukset

2150 €, sis. koulutuksen materiaaleineen.
Kurssimaksu laskutetaan kolmessa erässä opintojen aikana (1. erä opintojen alettua keväällä 25, 2. erä syksyllä 25 ja 3. erä talvella 26). Laskut lähetetään osallistujan ilmoittamaan laskutusosoitteeseen.

Hämeen kesäyliopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ratkaisukeskeinen nuorisoterapeutti 20 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Hämeen kesäyliopisto
Visamäentie 35 A
13100 Hämeenlinna

Hämeen kesäyliopistossa opiskellaan ympäri vuoden

Järjestämme laadukasta ja ajankohtaista aikuiskoulutusta, johon voi osallistua elämän eri vaiheissa. Meillä opiskelee kaiken ikäisiä eikä koulutuksiimme lähtökohtaisesti ole pohjakoulutusvaatimuksia. Jatkuvasti päivittyvästä koulutustarjonnastamme löydät muun muassa avoimia yliopisto-opintoja sekä eri alojen ammatillisia täydennyskoulutuksia. Lisäksi tarjolla on monipuolisesti erilaisia harrastekursseja. Hämeen kesäyliopisto toimii pääsääntöisesti...

Lue lisää kouluttajasta Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu