Etsi koulutusta 👉

NEPSY – Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus lasten, nuorten ja aikuisten parissa työskenteleville 30 op

SnellmanEDU, paikassa Kuopio
Kesto
9 kuukautta
Hinta
2 300 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 2 300 EUR)
Seuraava toteutus
13 helmikuuta, 2025 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 28.1.2025
Toteutustapa
Lähiopetus
Kesto
9 kuukautta
Hinta
2 300 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 2 300 EUR)
Seuraava toteutus
13 helmikuuta, 2025 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 28.1.2025
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

NEPSY – Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus lasten, nuorten ja aikuisten parissa työskenteleville 30 op

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja ohjaa ja tukee henkilöitä, joilla on todettu jokin neuropsykiatrinen oireyhtymä, kuten ADHD, jokin autismikirjon oireyhtymistä tai Tourette. Ratkaisukeskeisen valmennuksen tavoitteena on asiakkaan omien voimavarojen ja arjenhallinnan keinojen sekä yleisemminkin myönteisen elämänpolun löytyminen. Ratkaisukeskeisyys on paitsi menetelmä myös ajattelutapa, joka antaa kannustavia käytännön työkaluja erilaisiin vuorovaikutustilanteisiin, motivointiin, innostamiseen, suunnitteluun, ongelmien ratkaisuun ja kehittämistyöhön.

Tässä koulutuksessa opit hyvät perustiedot kehityksellisistä neuropsykiatrisista erityisvaikeuksista ja ratkaisukeskeisen työotteen periaatteista. Lisäksi opit ratkaisukeskeisiä menetelmiä ja viitekehyksiä, joiden avulla voit ohjata voimaannuttavasti neuropsykiatrisista erityisvaikeuksista kärsivää henkilöä ja puuttua asiakkaan keskeisiin haasteisiin rakentavalla tavalla. Koulutus täyttää Neuropsykiatriset valmentajat ry:n asettamat neuropsykiatrisen valmentajakoulutuksen laatukriteerit.

Ratkaisukeskeisyyden tärkeimpiä periaatteita ovat asiakkaan omiin voimavaroihin keskittyminen, arvostava vuorovaikutus, luovuus ja huumori. Ratkaisukeskeisessä työotteessa haasteita ja ongelmia käsitellään tavalla, jossa keskustelujen ja työskentelyn pääpaino on tulevaisuudessa, tavoitteissa ja ratkaisuissa tai ratkaisuideoissa sekä toivon herättämisessä. Tutkimalla ensin pulmaa ja miettimällä sitten, miten asioiden toivotaan tulevaisuudessa olevan, luodaan energiaa ja myönteistä intoa löytää konkreettisia ratkaisuvaihtoehtoja.

Koulutuksen sisältö

Koulutus koostuu 12 koulutuspäivästä, omasta valmennusasiakkaasta ja siihen liittyvästä valmennustyöstä, vertaisryhmätyöskentelystä ja vertaisopponoinnista, istenäisestä työskentelystä sekä lopputyöstä, joka on kehittämishanke. 

Keskeiset sisällöt

  •  Neuropsykiatriset häiriöt nuoruudessa ja aikuisuudessa
  • Nuoren ja aikuisen opintojen ja työelämän tukeminen
  • Arvostava ja voimaannuttava vuorovaikutus

Koulutuksen tavoitteet

Koulutuksen jälkeen opiskelija osaa

  • käyttää tarkoituksenmukaisesti neuropsykiatrisen valmennuksen menetelmiä työskennellessään neuropsykiatrisista erityisvaikeuksista kärsivien henkilöiden kanssa.
  • ohjata asiakkaitaan voimaannuttavasti ja puuttua asiakkaan keskeisiin haasteisiin rakentavalla tavalla.
  • soveltaa työssään teoreettista tietoa neuropsykiatrisista erityisvaikeuksista ja niihin kuuluvista haasteista sekä voimavara- ja ratkaisukeskeisestä viitekehyksestä. 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

13 helmikuuta, 2025

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 28.1.2025

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu opettajille, erityisopettajille, eri alojen terapeuteille, sairaanhoitajille sekä sosiaali- ja terveysalan ohjaajille ja avustajille. Koulutus soveltuu henkilöille, jotka kohtaavat työssään erityistä tukea tarvitsevia lapsia, nuoria tai aikuisia tai työskentelevät arjen- ja elämänhallinnan vaikeuksista kärsivien asiakkaiden parissa.

Osallistujalta edellytetään vähintään sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan perustutkintoa. Tapauskohtaisesti myös muu tutkinto voidaan hyväksyä, jos osallistujalla on riittävästi työkokemusta vastaavista tehtävistä. 

Tutkinto / todistus

Hyväksytysti suoritetun koulutuksen jälkeen opiskelija voi käyttää Neuropsykiatrinen valmentaja -nimikettä Neuropsykiatrisen yhdistyksen asettamien kriteerien mukaisesti.

Aikataulu

13.02.2025 - 04.11.2025

13.-14.2.2025 (lähi)
24.-25.3.2025 (etä)
12.-13.5.2025 (etä)
18.-19.8.2025 (lähi)
23.-24.9.2025 (etä)
3.-4.11.2025 (lähi)

Joka päivä klo 9.00-16.00
Osa koulutuspäivistä järjestetään lähiopetuksena Kuopiossa ja osa etäopetuksena.

Kouluttaja

Leena Mannström-Mäkelä, vastuukouluttaja

VTM, sosiaalipsykologi, erikoissairaanhoitaja, psykoterapeutti, ratkaisukeskeinen valmentaja ja työnohjaaja, neuropsykiatrinen valmentaja -kouluttaja

Lisäksi muita kouluttajia ja asiantuntijoita

  • Erityisasiantuntijana lastenpsykiatri Anita Puustjärvi; Neuropsykiatristen erityisvaikeuksien diagnosointi, hoito ja kuntoutus sekä uusinta tutkimustietoa ADHD:sta, autismin kirjon oireyhtymistä sekä Tourettesta.
  • Positiivisen psykologian asiantuntija Krisse Lipponen
  • Autisminkirjon asiantuntija Sari von Zansen
  • Kokemuskouluttajat: ADHD, autisminkirjo sekä Tourette. Kokemusasian tuntijoiden puheenvuorot
  • Neuropsykiatrinen valmentaja, menetelmäosaaja Pia Heinonen
  • Neuropsykiatrinen valmentaja, sosionomi Niina Piira
  • Erityisopettaja, neuropsykiatrinen valmentaja Reija Aspforsin

Kustannukset

2300€. 

Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Maksusuunnitelma 4 erää.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta NEPSY – Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus lasten, nuorten ja aikuisten parissa työskenteleville 30 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
SnellmanEDU
Viestikatu 3
70600 Kuopio

SnellmanEDU – sijoita itseesi, kehitä osaamistasi

SnellmanEDU:n kesäyliopiston toiminta koostuu ammatillisesta täydennyskoulutuksesta, yleissivistävästä koulutuksesta kaiken ikäisille, avoimesta korkeakouluopetuksesta sekä Lasten yliopistotoiminnasta. SnellmanEDU:n tarjonnassa ovat myös Ikääntyvien yliopiston tilaisuudet. SnellmanEDU järjestää vuosittain yli 250 koulutusta. Lähiopetuksen osalta toiminta-alueena on Pohjois-Savo. Etäopetuksessa SnellmanEDU on ollut jo pitkään uranuurtaja....

Lue lisää kouluttajasta SnellmanEDU ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu