Eläinavusteinen kuntoutus ja valmennus (30 op)
-
Turku
-
13.3.2025
-
Hybriditoteutus
-
2 490 EUR
Eläinavusteisuuden perusteet 10 op
-
Verkossa
-
24.4.2025
-
Etätoteutus
-
990 EUR
Eläinkuljettajakoulutus; Kaupallisten eläinkuljetusten kuljettajien ja hoitajien koulutus ja koe
-
Hämeenlinna
-
20.3.2025
-
Lähiopetus
-
160 EUR
Eläinalan esihenkilöpäivät
-
Helsinki
-
Useita (2)
-
Lähiopetus
-
190 EUR-350 EUR
Kissojen ja koirien elvytys eläinklinikalla
-
Helsinki
-
16.1.2025
-
Lähiopetus
-
210 EUR
Röntgenissä työskentelevien eläintenhoitajien ja eläinlääkäreiden täydennyskoulutus
-
Verkossa
-
9.1.2025
-
Etätoteutus
-
350 EUR
Eläintenhoitaja on monipuolinen ammattilainen
Eläintenhoitoala sopii erinomaisesti eläinrakkaille ihmisille, jotka ovat kiinnostuneet eläinten hyvinvoinnista. Eläintenhoitaja kohtaa työssään myös eläinten omistajia, joten hyvät vuorovaikutustaidot ovat hyödyksi tässä työssä. Eläimet voivat olla omistajilleen hyvinkin rakkaita, joten myös hyvä empatiakyky tulee tarpeeseen. Tärkeitä ominaisuuksia tässä ammatissa ovat myös rauhallisuus ja nopea reagointikyky, sillä toisinaan eläintenhoitaja joutuu kohtaamaan hätätilanteita.
Millaista on eläintenhoitajan koulutus?
Eläintenhoitokoulutukset valmistavat sinut tuntemaan eläinten koko elinkaaren. Yleisbiologian perusteet tulevat tutuksi opintojen myötä ja saat kokonaisvaltaisen näkemyksen eri eläinten biologisista erityispiirteistä, kuten elintoiminnoista, terveydenhoidosta ja perinnöllisyydestä.
Koulutukset sisältävät teoriaopintojen lisäksi myös harjoitteluja, joiden hankkimisesta vastaa yleensä opiskelija itse.
Missä eläintenhoitaja työskentelee?
Eläinhoitajaksi opiskellut voi määrittää työskenteleekö pieneläinten vai tuotantoeläinten kanssa. Kiinnostuksensa mukaan eläintenhoitaja voi työskennellä esimerkiksi näissä paikoissa:
- Eläinhoitolat
- Lemmikkialan yritykset
- Löytöeläintalot
- Eläintarhat
- Kotieläinpuistot
- Maatilat
- Tuotantoeläinyritykset
- Eläintensuojelu
- Tutkimuslaitokset
Millaista on eläintenhoitajan työ?
Eläintenhoitajan työhön kuuluu yleensä työpaikasta riippuen eläinten päivittäistä huolehtimista synnytyksissä avustamista, eläinlääkärin avustamista, eläinten lääkitsemistä, myyntityötä, tilojen siivousta ja laitehuoltoa. Työhön sisältyy usein myös raportointia, elintarviketuotannon valvontaa, ajanvarauksen ja potilaskirjanpidon ylläpitoa sekä laboratorio- ja röntgentehtäviä.
Eläinhoitoalasta haaveilevan kannattaa muistaa, että työ ei ole pelkästään hellyyttäviä hetkiä eläinten kanssa. Työ voi olla raskasta ja edellyttää myös ns likaisen työn tekemistä. Eläintenhoitajan palkka ei ole päätä huimaava, mutta yleensä alalle hakeutuvat kokevat sen kutsumisalakseen.
Pääasiallisesti eläinalan työllisyystilanne on hyvä, mutta työpaikkojen määrä vaihtelee tehtävien ja maantieteellisen sijainnin mukaan.
Eläimiin liittyviä koulutuksia on monenlaisia
Eläinalan koulutuksiin voi osallistua myös syventääkseen omaa osaamistaan tai kehittääkseen omaa tietoisuuttaan. Jotkut oppilaitokset kouluttavat esimerkiksi kouluterapeutiksi tai koirakouluttajaksi. Tutustu sivuillamme oleviin vaihtoehtoihin ja löydä juuri sinulle sopiva kurssi tai koulutus!
Lähteet: ammattinetti.fi, oikotie.fi