Etsi koulutusta 👉

Täydennyskoulutusta LVI-asentajalle

Täydennyskoulutusta LVI-asentajalle, Uraopas

LVI-asentaja asentaa, korjaa ja huoltaa rakennusten vesi-, lämpö- ja ilmastointijärjestelmiä ja -laitteita. LVI-asentaja voi olla erikoistunut vesi-, kaasu-, lämpöjohto-, ilmastointi-, jäähdytyslaite tai öljypumppuasentajaksi tai -korjaajaksi. Pienissä yrityksissä LVI-asentaja usein tekee laajasti kaikkia alansa töitä. Asentaja voi toimia myös LVI-alan asiakaspalvelutehtävissä.

LVI-asentajaksi voi kouluttautua suorittamalla talotekniikan perustutkinnon toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa päiväopiskeluna, oppisopimuksella tai näyttötutkintona.

Ehdotuksia täydennyskoulutukseksi LVI-asentajalle

LVI-asentajan on hallittava lämpö-, vesi- ja ilmastointijärjestelmät, LVI-tekniikkaa ja usein myös talotekniikkaa. Kaikilla, ketkä tekevät talousvettä toimittavassa laitoksessa talousveden laatuun vaikuttavia toimenpiteitä, pitää olla vesityökortti, riippumatta siitä ovatko he laitoksen omia työntekijöitä vai ostetaanko palvelu laitoksen ulkopuolelta. Hanki voimassa oleva vesityökortti alan täydennyskoulutuksessa.

LVI-asentajan täytyy huolehtia työturvallisuudesta, sillä monissa tehtävissä tarvitaan suojaimia. Suorita työturvallisuuskortti turvallisuutesi vakuudeksi. Toisinaan työskentelet hankalissa työasennoissa. Pidä fyysisestä kunnostasi huolta liikunta-alan koulutuksissa. Monet personal trainereille suunnatut koulutukset sopivat kaikille liikunnasta ja terveydestä kiinnostuneille. Mahdollisten työtapaturmien varalta sinun on hyvä tuntea ensiapua.

Huoltotyöt on hoidettava niin, että asiakas on tyytyväinen eikä hänelle aiheudu haittaa. LVI-alan asiakaspalvelutehtävissä toimivat hyötyvät asiakaspalvelutaitojen täydennyskoulutuksista. Ammattimainen ote saa asiakkaat palaamaan luoksesi. Jos toimit osana tiimiä, voitte osallistua tiimityön koulutuksiin porukalla. Tiimityötaitojen koulutukset auttavat hyödyntämään tiimin jäsenten vahvuuksia ja parantamaan yhteishenkeä. Hyvä tiimipeli välittyy myös asiakkaille.

LVI-alan yrittäjän on hyvä tuntea kirjanpitoa, sisäistä laskentatoimea ja markkinointia. Olit sitten kokenut yrittäjä tai omasta yrityksestä haaveileva, voit suorittaa yrittäjyyden tutkinnon. Laajemmista yrittäjille suunnatuista koulutuksista saat kattavan kokonaiskuvan yrittäjyyden eri puolista ja vankan tietopohjan omalle liiketoiminnallesi.

Pohdi, haluatko jatkokouluttautua

Jos olet kiinnostunut jatkokouluttautumisesta, ota asia puheeksi esimiehesi kanssa. Sinulla voi olla mahdollisuus käyttää muutama päivä täydennyskoulutukseen tai työnantajasi saattaa olla valmis vastaamaan koulutuskustannuksistasi.

Aloita sopivan koulutuksen etsiminen pohtimalla mahdollisia aukkoja osaamisessasi ja miettimällä millä työsi osa-alueella voisit olla entistäkin parempi. Kysy esimieheltäsi ja kollegoiltasi vinkkejä sopivista koulutuksista.

Tulevaisuuden näkymät

Työllisyystilannetta talonrakennusalalla ylläpitää uudisrakentaminen. Myös korjausrakentaminen tulee työllistämään yhä enemmän, kun vanhoihin rakennuksiin tehdään peruskorjauksia, perusparannuksia ja uudistuksia.

Yksityinen kiinteistönpalveluala tarjoaa paljon uramahdollisuuksia kiinteistönpalvelualan ammattilaisille, liiketoiminnan kehittäjille ja hallinnon asiantuntijoille. Kiinteistöalan yhteiskunnallinen merkitys on suuri, sillä suomalaisten varallisuudesta 65 prosenttia on sidottu kiinteistöihin. Ala työllistää vakaasti suhdanteista riippumatta ja työllisyyttä ylläpitää jatkuva tarve kiinteistöjen ylläpidolle.

Liittyvät ammatit: talonrakentajasähköasentaja

Lähteet: amiedu.fi, ammattinetti.fi, ttl.fi


Mainokset