Etsi koulutusta 👉

Top 10 kasvatusalan koulutusta

Kokosimme yhteen koulutus.fi:n kymmenen suosituinta kasvatus- ja ohjausalan koulutusta. Tutustu listaan!

koulutus.fi tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja kaikille, jotka haluavat kehittää osaamistaan tai oppia täysin uutta kasvatusalasta. Tähän top-listaan ​​olemme koonneet koulutus.fin kymmenen suosituinta kasvatusalan koulutusta. Tältä sivulta saat yleiskatsauksen koulutusten sisällöistä, sijainneista, kestosta, hinnoista sekä arvioinneista.

1

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja

Helsingin psykoterapiainstituutti

📍    Paikka: verkossa

⏱️   Kesto: 12 opetuspäivää

💰   Hinta: 1920€, sis. alv 25,5%

💬   Arvosana (asteikolla 1-5): 4,6 (perustuu 9 arviointiin)

Tietoa koulutuksesta

Opiskele nepsy-valmentajaksi ja saat käytännönläheisiä, ratkaisukeskeisiä menetelmiä työhösi lasten, nuorten ja aikuisten parissa sekä oman hyvinvointisi edistämiseen!

Koulutuksessa omaksutaan nopea ja vaikuttava matalan kynnyksen menetelmäpatteristo eri ongelmatilanteisiin niin koulumaailmaan kuin sosiaali- ja terveysalallekin. Nepsy-valmentaja osaa toimia koulutuksen käytyään työpaikan arjessa haasteellisten asiakkaiden ja heidän verkostojensa kanssa rakentavasti ja ratkaisukeskeisen ammattilaisen ottein.

Ratkaisukeskeisiä menetelmiä voi käyttää esimerkiksi yksilöiden ja ryhmien motivoinnissa, haasteellisissa vuorovaikutustilanteissa, kodin ja koulun välisessä vuorovaikutuksessa, asiakas-, kehittämis- ja esimiestyössä, työnohjauksessa sekä moniammatillisissa palavereissa sekä oman elämän hyvinvoinnin edistämisessä.

Lue lisää


2

Nepsy-koulutus 2024-2025

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

📍    Paikka: verkossa

⏱️   Kesto: 6 kuukautta

💰   Hinta: 2600€ (arvonlisäverotonta)

💬  Arviointi (asteikolla 1-5):  - 

Tietoa koulutuksesta

Neuropsykiatrisen valmentajan tehtävänä on toimia valmentajana henkilöille, joilla on toiminnanohjauksen taitojen vaikeuksia tai neuropsykiatrinen oireyhtymä, esim. ADHD/ADD tai Aspergerin oireyhtymä. Valmennusta voidaan käyttää myös mielenterveyskuntoutujien ja päihdekuntoutujien sekä muiden puutteellisia toiminnanohjauksen taitoja omaavien lasten, nuorten ja aikuisten ohjaamisessa. Neuropsykiatrisen valmennuksen tavoitteena on tukea eri-ikäisten ja eri elämänvaiheissa olevien henkilöiden arjen ja elämänhallinnan taitojen sekä uusien myönteisten toimintatapojen kehittymistä ja samalla myönteisen elämänpolun rakentumista.

Koulutuksen tavoitteena on antaa monipuolista tietoa sekä käytännön keinoja ja työkaluja pulmatilanteisiin työskenneltäessä erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden kanssa. Koulutuksessa perehdytään neuropsykiatrisessa valmennuksessa käytettäviin menetelmiin, joiden avulla asiakas oppii käyttämään omia voimavarojaan ja suuntaamaan toimintansa hyvään tulevaisuuteen.

Lue lisää


3

Neuropsykiatrinen valmentaja

Alfa Partners Academy Oy

📍    Paikka: verkossa

⏱️   Kesto: 12 koulutuspäivää

💰   Hinta: 1390€, sis. alv 25,5%

💬  Arviointi (asteikoilla 1-5): 4,8  (perustuu 4 arviointiin)

Tietoa koulutuksesta

Neuropsykiatrinen valmentaja on tulevaisuuteen suuntautunut, ratkaisukeskeinen ja voimavaralähtöinen kanssakulkija, joka työskentelee asiakkaiden kanssa, joilla on neurokirjon haasteita ja erityispiirteitä kuten esimerkiksi kuten ADHD, autismin kirjo, Touretten oireyhtymä, OCD, kielelliset erityisvaikeudet ja oppimisvaikeudet.

Neuropsykiatrisen valmennuksen tavoitteena on tukea eri-ikäisten ja eri elämänvaiheissa olevien asiakkaiden arjen ja elämänhallinnan taitojen sekä uusien myönteisten toimintatapojen kehittymistä ja samalla hyvän, omannäköisen elämän rakentumista.

Opinnot tarjoavat tiedolliset ja taidolliset valmiudet tunnistaa ja kohdata neurokirjon haasteita, suunnitella neuropsykiatrisen valmennuksen prosessi ja hyödyntää siinä ratkaisukeskeisiä, voimavaralähtöisiä menetelmiä. Opinnot suoritettuaan opiskelija saa valmiudet työskennellä neuropsykiatrisena valmentajana tai soveltaa neuropsykiatrian asiantuntijuutta työssään.

Lue lisää


4

Ratkaisukeskeinen työnohjaaja

Helsingin Psykoterapiainstituutti

📍    Paikka: Helsinki

⏱️   Kesto: 30 opetuspäivää

💰   Hinta: 5800€, sis. alv 25,5%

💬  Arviointi (asteikolla 1-5): 5 (perustuu 4 arviointiin)

Tietoa koulutuksesta

Opiskele työnohjaajaksi ja edistä uutta työ- ja vuorovaikutuskulttuuria työnohjauksen ja ratkaisukeskeisyyden avulla! Voit toimia työnohjaajana omassa työssä, oman työn ohessa tai yrittäjänä.

Työnohjaaja on ammatillisen pohdinnan ammattilainen, joka auttaa työnohjattavaa yksilöä tai yhteisöä mm. vaikeiden asiakastilanteiden tutkimisessa, työyhteisön kehittämisessä, omassa työssä oppimisessa ja työn kuormittavuuden säätelyssä. Työnohjaus on tehokas tapa kehittää tiimin yhteistyötä, selkiyttää työn päämääriä ja etsiä sopivia keinoja niiden saavuttamiseksi. Sen on tutkittu parantavan työn laatua ja työhyvinvointia.

Lue lisää


5

Positiivisen psykologian ohjaaja -koulutus

Oppimiskeskus Kainula

📍    Paikka: verkossa

⏱️   Kesto: 9 kuukautta

💰   Hinta: 1970€ (arvonlisäverotonta)

💬  Arviointi (asteikolla 1-5):  -

Tietoa koulutuksesta

Koulutus on mielenkiintoinen matka positiivisen psykologian tutkittuun tietoon, oman hyvinvoinnin aktiiviseen kehittämiseen sekä muiden hyvinvoinnin ohjaamiseen! 

Positiivisen psykologian ohjaaja -koulutusohjelma on syvällinen ja kattava positiivisen psykologian ja valmentavan ohjaamisen koulutusohjelma. Se antaa perusteellisen perehdytyksen positiivisen psykologian tieteen teorioihin ja käytänteisiin sekä valmentavan ohjaamisen toimivimpiin menetelmiin. Koulutusohjelman suorittaminen vastaa 20 opintopisteen laajuista opiskelu- ja työmäärää.  

Koulutus tähtää positiivisen psykologian syvälliseen ymmärrykseen ja merkitykselliseen kokemukseen.

Lue lisää


6

Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja – Solution Focused Art® 30 op

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

📍    Paikka: Lahti

⏱️   Kesto: 8 kuukautta

💰   Hinta: 2490€ (arvonlisäverotonta)

💬   Arviointi (asteikolla 1-5):  -

Tietoa koulutuksesta

Ratkaisukeskeisessä taideterapiassa ratkaisukeskeiset työmenetelmät yhdistyvät kuvalliseen ilmaisuun. Ratkaisukeskeistä taideterapiaa käytetään yhtenä kuntoutuksen, hoidon ja ennaltaehkäisyn välineenä niin yksilötyössä kuin ryhmätoiminnassakin kasvatus-, opetus-, sosiaali-, terveys- ja kuntoutusaloilla.
Ratkaisukeskeinen taideterapia antaa mahdollisuuden omien asioiden, ajatusten, tunteiden, elämäntilanteiden ja ihmissuhteiden tarkastelulle luovuutta ja mielikuvitusta hyödyntäen.

Tavoitteena on ratkaisukeskeisen ajattelun ja näkemyksen löytäminen, oman itsetuntemuksen lisääntyminen, sosiaalisten vuorovaikutustaitojen kehittyminen, oman kuvataiteellisen ilmaisun vahvistaminen sekä ohjauksellisen työotteen muodostuminen. Opinnot antavat valmiuksia ohjata ratkaisukeskeisen taideterapian menetelmiä oman aiemman ammattitaidon tukemana niin yksilötyössä kuin ryhmätoiminnassa.

Lue lisää


7

Psyykkinen ravintovalmentaja -koulutus

Impulssi

📍    Paikka: verkossa

⏱️   Kesto: itsenäinen opiskelutahti

💰   Hinta: 1095€, sis. alv 25,5%

💬  Arviointi (asteikolla 1-5): 4,8 (perustuu 6 arviointiin)

Tietoa koulutuksesta

Ravitsemusmuutos alkaa siitä, että asiakkaasi oma ajattelu ja suhtautuminen syömiseen muuttuu. Jos haluat saada ravintovalmennuksessasi aikaan pysyviä muutoksia, on tämä koulutus sinua varten.

Psyykkinen ravintovalmentaja -koulutuksessa sinulle annetaan lisää työkaluja toimia entistä vaikuttavammin omien asiakkaittesi kanssa. Koulutuksen myötä saat lisää varmuutta omaan ohjaustyöhösi ja vankan ymmärryksen siitä, mitkä kaikki tekijät liittyvät ravitsemus- ja elämäntapamuutokseen ja mikä lähestymistapa on tehokkain, kun tähdätään pitkän ajan pysyviin muutoksiin.

Vaikka kaikki teemat pohjustetaan riittävällä määrällä teoriaa, koulutuksessa keskitytään käytännön harjoitteluun ja eri valmennustilanteita käydään läpi tosielämän esimerkkejä hyödyntäen.

Lue lisää


8

Solution-Focused Neuropsychiatric Coach

Helsingin Psykoterapiainstituutti

📍    Paikka: verkossa

⏱️   Kesto: 12 päivää

💰   Hinta: 1920€, sis alv. 25,5%

💬  Arviointi (asteikolla 1-5):  -

Tietoa koulutuksesta

A solution-focused neuropsychiatric coach / neurocoach works primarily with clients who have developmental neuropsychiatric disorders, such as Autism Spectrum Disorder (ASD), ADHD, Tourette syndrome, learning difficulties, or developmental language disorder. In everyday language, these are often referred to as “neurodivergent.”

These methods can also be applied to individuals with broader learning disabilities, intellectual disabilities, or obsessive-compulsive disorder (OCD). As a low-threshold intervention, these methods are also suitable for addressing behavioral disorders, anxiety, and for supporting mental health and substance abuse rehabilitation.

A solution-focused coach helps clients find resources and practical strategies to manage their life challenges, particularly in areas like self-management.

Lue lisää


9

Työnohjaajakoulutus

Stepbystep Oy

📍    Paikka: Tampere

⏱️   Kesto: 2 vuotta

💰   Hinta: 6200€, sis alv. 25,5%

💬  Arviointi (asteikolla 1-5):  -

Tietoa koulutuksesta

Koulutus on hyväksytty ja toteutetaan Suomen työnohjaajat ry:n työnohjaajakoulutuksen koulutussuosituksen mukaan. Sen koulutusohjelmassa on huomioitu kilpailutusten yleisvaatimukset työnohjaajille. 

Koulutuksen jälkeen opiskelija osaa muun muassa toteuttaa yksilöiden-, ryhmien, yhteisöjen, esimies- ja johtoryhmien työnohjauksia ja käyttää nykyaikaisia osallistavia menetelmiä, sekä yhteistyön laatua tukevia mittareita työnohjauksen tuken

Lue lisää


10

LCAF Certified Coach® -koulutus (35 op) verkkokoulutus - Holistinen Ratkaisukeskeinen valmentaja

Life Coach Academy

📍    Paikka: verkossa

⏱️   Kesto: 1 vuosi

💰   Hinta: 3790€, sis. alv 25,5%

💬  Arviointi (asteikolla 1-5):  -

Tietoa koulutuksesta

LCAF Certified Coach® (35op.)- Holistinen ratkaisukeskeisen valmentajan koulutus on kesäyliopistojen kanssa yhteistyössä kehitetty, vuoden kestävä monimuoto-opiskeluna toteutettava ammatillinen täydennyskoulutus, jossa opiskelija saa kansainvälisesti määriteltyjen coaching-ydintaitojen lisäksi syvällisen tietotaidon ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja elämäntaidoista, kuten mielen- ja tunne-elämän johtamisesta, vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaidoista, sekä perusopit työhyvinvointivalmentamisesta.

Koulutus antaa vahvan tietotaidon ja pätevyyden ratkaisukeskeisen valmentamisen laadukkaaseen ammatilliseen toteuttamiseen, niin yksityishenkilöille kuin työyhteisöille.

Lue lisää


Etsitkö muita kasvatus- ja ohjausalan koulutuksia?

koulutus.fissä voit etsiä vapaasti ja löytää yli 150 kasvatus- ja ohjausalan koulutusta. Voit suodattaa koulutuksia koulutustyypin, sijainnin ja koulutusalan perusteella löytääksesi etsimäsi!

Etsi koulutuksia

Listaus perustuu koulutus.fissä julkaistujen kasvatus- ja ohjausalan koulutusten näyttökertojen määrään ajanjaksolla 1.10.2023 - 30.9.2024. Huomaathan, että koulutustiedot voivat päivittyä ajan kuluessa.


Mainokset