Haluatko oppia työskentelemään graafisen suunnittelun parissa? Tai ehkä työskentelet jo alalla, mutta haluat kehittää osaamistasi? Tämä artikkeli on suunnattu juuri sinulle. Käymme läpi erilaisia vinkkejä niin graafisen suunnittelun parissa aloitteleville kuin myös henkilöille, jotka haluavat viedä taitonsa uudelle tasolle.
Graafinen suunnittelu on visuaalista viestintää ja halutun viestin välittämistä värien, logojen, fonttien, kontrastien ja kuvioiden avulla. Graafinen suunnittelija (tai graafinen muotoilija) järjestää tekstiä ja kuvia niin, että visuaalinen viesti välittyy ja se on vastaanottajalle helposti ymmärrettävä.
Graafinen suunnittelu on luovaa työtä
Graafiselta suunnittelijalta vaaditaan hyvää visuaalista silmää ja luovuutta. Tähän sisältyy muun muassa värien, muotojen ja estetiikan ymmärtäminen. On tärkeää, että graafisena suunnittelijana hahmottaa tarinallisen kokonaisuuden ja hallitsee myös luovan ongelmanratkaisun. Alalla menestyäkseen on pidettävä luovasta työskentelystä, sillä työ koostuu suurelta osin juuri siitä.
Graafisen suunnittelun parissa aloitteleville
Jos olet kiinnostunut aloittamaan työskentelyn graafisen suunnittelun parissa, aiheesta löytyy monia hyviä kursseja, joista valita. Ehkä työskentelet jo alalla, jossa graafisesta osaamisesta voisi olla hyötyä tai olet kiinnostunut oman, graafista työtä tekevän yrityksen perustamisesta?
Oli tilanteesi mikä tahansa, jokin näistä kursseista voisi olla sinulle sopiva:
Graafisen suunnittelun peruskoulutus
Vasta-alkajien voi olla hyvä käydä graafisen suunnittelun peruskurssi, joka kattaa tärkeimmät suunnitteluun liittyvät aiheet ja käy asiat läpi perustasolla. Kursseja on tarjolla laaja valikoima ja voit valita kurssin sen mukaan, haluatko opiskella paikan päällä vai etänä. Erilaiset suoritustavat tekevät opiskelusta joustavaa ja mahdollistavat opiskelun esimerkiksi myös työn ohessa.
Peruskursseilla käsitellään esimerkiksi sitä, miten asioista voidaan viestiä kuvien, muotojen ja typografian avulla. Kursseilta saat työkaluja, jotka parantavat ymmärrystäsi erilaisista kuvituksista, kuvioista, muodoista, typografioista ja muista graafisista elementeistä sekä auttavat sinua välittämään visuaalisia viestejä monipuolisemmin.
Graafisen suunnittelun koulutuksia
Adoben työkalut
Jotta voisit todella aloittaa työskentelyn graafisen suunnittelun parissa, on tärkeää, että tunnet oikeat työkalut. Graafisena suunnittelijana valittavanasi on monia erilaisia ohjelmia, joita voi käyttää graafisen suunnittelun toteuttamiseen. Alalla on laajasti käytössä etenkin Adoben ohjelmat, kuten Illustrator, Photoshop ja InDesign. Tarjolla on kursseja niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin kehäketuille – valitse kurssin lähtötaso oman osaamisesi perusteella.
Graafisen suunnittelun parissa jo työskenteleville
Graafisen suunnittelun perusteet jo osaaville on tarjolla laajasti kursseja, joiden avulla oman osaamisen voi viedä seuraavalle tasolle ja kehittyä graafisena suunnittelijana. Ehkä haluat oppia jotain täysin uutta tai mahdollisesti kehittää taitojasi tietyllä graafisen suunnittelun osa-alueella?
Tässä muutamia kursseja, joiden avulla voit kehittää osaamistasi:
After Effects
After Effects on Adoben liikegrafiikan luomiseen tarkoitettu videonmuokkausohjelma. Työkalu kannattaa ottaa haltuun, jos haluaa kehittyä videoiden ja liikegrafiikan tuottamiseen ja liikkuvan sisällön luomiseen erilaisiin digitaalisiin kanaviin. Digitaalisessa maailmassa liikkuvan grafiikan osaamisella on yhä enemmän ja enemmän kysyntää.
Ota tekoäly käyttöön työssäsi
Mietitkö, miten voisit valjastaa tekoälyn graafisen osaamisesi tueksi? Tekoälyn perusteita ja sen mahdollisuuksia avaava koulutus voi olla hyvä ensimmäinen askel. Kun ymmärrät, miten voit hyödyntää tekoälyä työssäsi, pystyt parhaimmillaan lisäämään paitsi omaa tuottavuuttasi, myös luovuuttasi.
Harjoittele johtamista ja johda tiimiäsi eteenpäin
Jos työskentelet graafisen suunnittelun parissa, mutta sinusta tuntuu, että olisit valmis ottamaan seuraavan askeleen urallasi, johtajuuteen pureutuva koulutus voi olla täydellinen valinta. Graafisessa suunnittelutyössä on tavallista, että tiimiin kuuluu tuotantopäällikkö, jonka tehtäviin kuuluu varmistaa, että luotu työ julkaistaan ja että se tuottaa myös tulosta.