Hieronnan ammattitutkinto
Hieronnan ammattitutkinnon suorittanut osaa
- toimia hierojana yhteistyössä sosiaali-, terveys-, kuntoutus- ja liikunta- alan ammattihenkilöiden kanssa
- suunnitella ja toteuttaa potilaan hieronnan ja hierontaa tukevat muut hoidot sekä arvioida omaa toimintaansa
- ohjata potilasta tuki- ja liikuntaelimistön oireiden hoidossa ja ennaltaehkäisyssä sekä terveellisissä elämäntavoissa
- toimia yrittäjämäisesti.
Tutkinnon suorittanut voi työskennellä hierojana itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa sosiaali- ja terveysalan työyhteisöissä, kuntoutuskeskuksissa, työpaikoilla, kylpylöissä, palvelutaloissa, kauneushoitoloissa, liikunnan yksiköissä ja asiakkaiden kodeissa.
Hieronnan ammattitutkinnon suorittanut on terveydenhuoltoalan ammattihenkilö, joka saa Valviralta oikeuden käyttää koulutettu hieroja- ammattinimikettä.
Tutkinnon rakenne
Hieronnan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta ja kahdesta valinnaisista tutkinnon osista.
Pakolliset ammattitutkinnon osat, 100 osaamispistettä:
- tuki- ja liikuntaelinongelmaisen potilaan terveyden ja toimintakyvyn edistäminen, 70 osaamispistettä
- sosiaali- ja terveyshuoltoalan yrittäjänä toimiminen, 30 osaamispistettä
Valinnaiset tutkinnon osat Stadin AO:ssa, yhteensä 50 osaamispistettä:
- kansansairauksien ennaltaehkäiseminen hierojan työssä, 25 osaamispistettä
- raajanivelten liikkuvuuden edistäminen, 25 osaamispistettä
- tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta tai toisesta ammattitutkinnosta, 25 osaamispistettä
Tutkintoon voi sisällyttää ammatillisen tutkinnon osan tai osia sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta, liikunnanohjauksen perustutkinnosta, terveysalan ammattitutkinnosta, liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnosta, kehitysvamma-alan ammattitutkinnosta tai mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnosta enintään 25 osaamispisteen laajuisesti.
Toteutustapa
Koulutus muodostuu lähi-, etä- ja verkko-oppimisesta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, johon kuuluu myös työskentelyä oppilaitoksen hierontaklinikalla työelämälähtöisesti asiakastyössä. Opiskelijaa arvioidaan tutkinnon osan näytöissä aidoissa työympäristöissä asiakastyötä tehden.
Opiskelijalle laaditaan koulutuksen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS aikaisempien opintojen ja työkokemuksen perusteella. Opiskelu on päätoimista ja oikeuttaa Kelan opintotukeen.
Huom! Jos olet hankkinut ammattitaitosi työelämässä tai muissa oppilaitoksissa, voit osallistua pelkästään näyttöihin henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.
Opiskelijat työskentelevät hierontaklinikalla
Stadin AO:n Hattulantien toimipaikassa (Hattulantie 2) toimii hierontaklinikka, jossa hieronnan ammattitutkinnon opiskelijat työskentelevät opintojen aikana opettajan ohjauksessa.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Hieronnan ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.Kohderyhmä
Pohjakoulutusedellytyksenä on peruskoulu tai vastaavat tiedot ja taidot.
- Ammattitutkinto-opiskelijalta edellytetään usein joko ammatillisen perustutkintokoulutuksen tai työelämäkokemuksen kautta hankittua alan perusosaamista.
Seuraava hieronnan ammattitutkintokoulutus toteutetaan ajalla 6.11.2024 – 18.12.2025.
Hakuaika on päättynyt.
Täytä hakulomake Opintopolussa (opintopolku.fi).
- Hakijat kutsutaan sähköpostitse haastatteluun
- Opiskelijat valitaan koulutukseen hakemuksen ja haastattelun perusteella.
- Huomioimme opiskelijavalinnassa Sora-lainsäädännön edellyttämät asiat.
Aikataulu
Koulutuksen kesto
Hieronnan ammattitutkinnon suorittamisen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan. Koulutuksen arvioitu kesto on 1-1,5 vuotta sisältäen näytöt.
Opintojen jälkeen voit siirtyä suorittamaan terveysalan ammattitutkinnosta jalkojenhoidon osaamisalan, jalkojen hoito (at) 105 osaamispistettä.
Koulutuspaikka
Stadin AO, Hattulantien toimipaikka
Hattulantie 2, 00550 Helsinki
Kustannukset
Sekä oppilaitosmuotoinen että oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksuton.
Ota yhteyttä
Opiskele itsellesi uusi suunta
Pohditko alan vaihtoa, uuden ammatin opiskelua tai kiinnostaako sinua kehittyminen nykyisessä työssäsi? Stadin AO on Suomen suurin ammatillista koulutusta tarjoava oppilaitos. Meillä opiskelee noin 22 000 nuorta ja aikuista. Teemme monipuolista koulutusyhteistyötä myös organisaatioiden kanssa. Stadin AO:ssa voi opiskella lähes 30 eri...
Lue lisää kouluttajasta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä