Turvallisuuteen liittyvät ohjausjärjestelmien osat
Standardi EN ISO 13849-1 on konedirektiivin yhdenmukaistettu standardi, jota noudattamalla koneen suunnittelija (-rakentaja) voi tehdä vaatimustenmukaisuusolettaman koneen turvallisuuteen liittyvälle ohjausjärjestelmän osalle. Standardia voidaan hyödyntää myös modernisoitavan koneen turvallisuuteen liittyvän ohjausjärjestelmän suunnittelussa.
Koulutuksessa perehdytään ja käydään läpi standardin EN ISO 13849-1 soveltamisala, peruskäsitteet ja turvallisuuteen liittyvän ohjausjärjestelmän suunnittelun periaatteet.
Koulutuksen jälkeen osallistuja ymmärtää standardiin liittyvät peruskäsitteet ja osaa huomioida standardin vaatimukset ohjausjärjestelmän suunnittelussa. Koulutus antaa valmiudet tehdä ohjausjärjestelmän luotettavuuslaskennan.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Turvallisuuteen liittyvät ohjausjärjestelmien osat, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu sähköisten, hydraulisten ja pneumaattisten ohjausjärjestelmien suunnittelijoille ja ylläpitäjille.
Aikataulu
klo 8.30 - 15.30
09:00 Tilaisuuden avaus, aamukahvi
09:15 EN ISO 13849-1 sijoittuminen koneturvallisuudessa
- standardin asema koneen vaatimuksenmukaisuudessa (CE-merkinnässä)
- suhde standardeihin EN 62061 ja EN 61508
- soveltamisala
Turvallisuustarkastelun piiriin kuuluvat ohjausjärjestelmän osat
Ohjausjärjestelmän osuus riskin pienentämisessä
Suunnittelun toteutus
- vaadittavan suoritustason (PLr) määrittäminen
- luokkien huomioiminen suunnittelussa (rakenteen valinta)
10:00 Tauko
10:15 Suunnittelun toteutus (jatkuu)
- komponenttien valinta (luotettavuus, turva-/standardikomponentti)
- diagnostiikan kattavuus
- yhteisvikaantumisen estämisen huomioiminen
12:00 Lounas
12:30 Systemaattisten vikojen välttäminen
Ohjelmiston turvallisuusvaatimukset
14:00 Kahvitauko
14:15 Kelpuutus
Tekniset asiakirjat
15:45 Yhteenveto ja keskustelua päivän aiheista
16:00 Tilaisuus päättyy
Koulutuspaikka
Äyritie 12 B, Vantaa
Kouluttaja
Raimo Hevosmaalla on pitkä kokemus koneautomaatiosta ja koneturvallisuuden soveltamisesta. Raimo on koulutukseltaan sähköautomaatioinsinööri (valmistunut 1990) ja hän on toiminut päätoimisena koneturvallisuuden asiantuntijana vuodesta 2010 alkaen. Hän on osallistunut asiantuntijana satoihin riskin arvioinnin tilaisuuksiin ja hänen koneturvallisuuskoulutuksiinsa on osallistunut yli 1500 henkilöä. Raimolla on laaja-alainen kokemus koneiden rakentamisesta ja ylläpidosta, joten hän käsittelee koneturvallisuuden säädösasiatkin käytännönläheisesti.
Raimo Hevosmaalla on Functional Safety Engineering sertifikaatti, FS Eng (TÜV Rheinland #11669/15 Machinery).
Kustannukset
550 e/hlö (alv 0%)
Ota yhteyttä
Schmersal Finland Oy – The DNA of Safety
Schmersal yhteistyössä asiakkaittensa kanssa kehittää, valmistaa ja markkinoi komponentteja, järjestelmiä ja palveluja, joilla varmistetaan kaikille turvallinen ja toimiva työympäristö. Tuotekehityksen päämääränä on sekä lisätä asiakkaitten kilpailukykyä ja tehokkuutta että myötävaikuttaa turvallisemman työympäristön kehittämiseen. Tuotevalikoima jakautuu viiteen alueeseen: turvakytkentä ja -valvonta,...
Lue lisää kouluttajasta Schmersal Finland Oy ja katso koulutustarjonta täältä