ISO 22000 & FSSC 22000 – Perusteet
Elintarviketurvallisuusjärjestelmä FSSC 22000
Syvennä ymmärrystäsi FSSC 22000 -standardin vaatimuksista ja opi soveltamaan niitä käytännössä oman yrityksesi näkökulmasta. Koulutus kattaa FSSC 22000 -standardin vaatimukset; ISO 22000, TS 22002 ja FSSC 22000 erityisvaatimukset. Saat kokonaiskuvan FSSC 22000 -standardin rakenteesta ja standardin vaatimusten täyttämisen edellytyksistä.
Elintarviketurvallisuusjärjestelmän tarkoitus on varmistaa, että elintarvikkeet tuotetaan, käsitellään, varastoidaan ja jaetaan turvallisesti kuluttajille. Useimmat yritykset noudattavat tiettyjä standardeja ja käytäntöjä varmistaakseen elintarviketurvallisuuden. Esimerkiski FSSC 22000 -standardi on GFSI:n (Global Food Saftety Initiative) hyväksymä, Suomessa yleisesti käytössä oleva elintarviketurvallisuusstandardi.
Riippumatta tehtävänimikkeestä, koulutus soveltuu kaikille elintarviketurvallisuudesta ja sen parantamisesta kiinnostuneille.
Koulutuksen hyödyt
- Ymmärrät FSSC 22000 -standardin, TS 22002 -ohjeen ja FSSC 22000 V6 erityisvaatimusten keskeiset vaatimukset.
- Opit soveltamaan standardia omassa organisaatiossasi.
- Saat käytännön työkalut järjestelmän rakentamiseen tai kehittämiseen.
- Saat valmiuden vastata sertifiointiedellytyksiin ja parantaa yrityksesi elintarviketurvallisuutta.
FCCS 22000 perusteet -koulutuksen keskeiset teemat
ISO 22000:2018 standardi
- Perehdymme FSSC 22000 -standardin taustaan ja keskeisiin käsitteisiin, jotka liittyvät elintarviketurvallisuuden hallintaan.
TS 22002
- Tutustumme TS 22002 -ohjeen vaatimuksiin ja tarjoamme konkreettisia esimerkkejä niiden integroimiseen elintarvikealan toimintoihin.
FSSC 22000 V6
- Käymme läpi FSSC 22000 V6 erityisvaatimukset, jotta ymmärrät niiden merkityksen ja voit huomioida ne osana elintarviketurvallisuusjärjestelmäänne.
Oman yrityksen näkökulma
- Aktivoimme sinua pohtimaan standardin vaatimuksia oman yrityksesi näkökulmasta. Miten voit soveltaa standardia tehokkaasti ja integroida sen osaksi jo olemassa olevaan elintarviketurvallisuusjärjestelmään?
Järjestelmän rakentaminen ja kehittäminen
- Keskitymme käytännön vinkkeihin ja askel askeleelta -ohjeistukseen järjestelmän rakentamisessa tai jo olemassa olevan järjestelmän kehittämisessä.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta ISO 22000 & FSSC 22000 – Perusteet, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.Seuraavat toteutukset
Kohderyhmä
Koulutus soveltuu kaikille, jotka miettivät elintarviketurvallisuusjärjestelmän rakentamista FSSC 22000 -standardin pohjalta tai jo olemassa olevan elintarviketurvallisuusjärjestelmän edelleen kehittämistä esimerkiksi sertifiointiedellytysten täyttämiseksi. Koulutus sopii esimerkiksi:
- Laatupäälliköille, jotka ovat vastuussa yrityksen laadunvarmistuksesta ja -hallinnasta.
- Tuotantopäälliköille, jotka valvovat tuotteiden tuotantoa ja varmistavat, että ne täyttävät elintarviketurvallisuusstandardit.
- Yritysjohtolle kuten toimitusjohtajat, johtoryhmän jäsenet ja muut yrityksen ylimmän johdon edustajat, jotka vastaavat strategisesta päätöksenteosta ja elintarviketurvallisuudesta.
- Tuotantohenkilöstölle, joka osallistuu suoraan elintarvikkeiden valmistukseen ja on avainasemassa varmistettaessa päivittäisten toimintojen noudattavan turvallisuusvaatimuksia.
Aiempaa osaamista teemasta ei vaadita.
Koulutuspaikka
Koulutus toteutetaan etäopiskeluna verkon kautta. Saat ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostiisi osallistumislinkin ja ohjeet verkkokoulutukseen osallistumiseen.
Koulutukseen osallistujalla tulee olla käytössään nettiyhteys ja tietokone tai älypuhelin, jotta opiskelu onnistuu käytännössä. Koulutus ei kuitenkaan edellytä erityistä tietoteknistä osaamista.
Kouluttaja
Reija Asikainen, HSEQ johtava asiantuntija, Ramboll. Reijalla on usean vuoden kokemus elintarviketurvallisuusjärjestelmistä (FSSC 22000, BRC), niiden implementoinnista, ylläpidosta ja kehittämisestä. Hänellä on myös kokemusta muista johtamisjärjestelmistä ja niiden sovittamisesta ja yhdistämisestä elintarviketurvallisuusjärjestelmän kanssa. Lisäksi Reijalla on usean vuoden kokemus elintarvikkeiden valmistus- ja pakkausprosesseista.
Ramboll-koulutuksiin osallistumalla saat ensikäden tietoa suoraan alan asiantuntijalta. Kaikki Rambollin kouluttajat toimivat koulutustoimen ohessa myös koulutusteeman asiantuntijoina, työskentelevät tiiviisti yrityksissä konsultteina ja tuntevat käytännössä yritysten arjen haasteet.
Kustannukset
14.11.2024
- klo 8.30-11.30
- Koulutuskieli suomi
- Verkkokoulutus
- 320 € / osallistuja (0 alv) – koulutus laskutetaan koulutuksen jälkeen
26.11.2024
- Koko päivän kurssi klo 9-17 (8:00-16:00 CET)
- Koulutuskieli englanti
- Verkkokoulutus
- 750 € / osallistuja (0 alv) – koulutus laskutetaan koulutuksen jälkeen
- Päivän aikana tehdään käytännön harjoituksia, jotka auttavat sinua viemään teoriaa käytäntöön
- Koko päivän kurssi mahdollistaa verkostoitumiseen, keskustelut ja kokemusten vaihdon
Mikäli ilmoittautuminen koulutukseen perutaan kolme (3) päivää ennen koulutuksen alkua tai tätä lähempänä koulutusajankohtaa, peruutetusta ilmoittautumisesta peritään 50 % koko koulutuksen hinnasta.
Ota yhteyttä
Uudista ja ylläpidä yrityksesi osaamista Ramboll-asiantuntijan johdolla
Ramboll-koulutuksiin osallistumalla saat ensikäden tietoa suoraan alan asiantuntijalta. Kaikki Rambollin kouluttajat toimivat koulutustoimen ohessa myös koulutusteeman asiantuntijoina, työskentelevät tiiviisti yrityksissä konsultteina ja tuntevat käytännössä yritysten arjen haasteet. Ramboll on kansainvälinen suunnittelu- ja konsultointialan yritys. Suomessa Rambollilla on yli 2500 asiantuntijaa...
Lue lisää kouluttajasta Ramboll ja katso koulutustarjonta täältä