Etsi koulutusta 👉

Kuva ja asiakastyö - syventävä jatkokurssi (5 op)

Kesto
4 kuukautta
Hinta
950 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
17 tammikuuta, 2025 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 2.1.2025
Toteutustapa
Etätoteutus
Kesto
4 kuukautta
Hinta
950 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
17 tammikuuta, 2025 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 2.1.2025
Toteutustapa
Etätoteutus
alkaen 950 EUR (arvonlisäverotonta) / osallistuja

Kuva ja asiakastyö - syventävä jatkokurssi (5 op)

Kuva ja asiakastyö - syventävä jatkokurssi (5 op)

Tässä koulutuksessa pääset syventämään osaamistasi kuvan ja kuvataiteen menetelmien käytössä asiakastyössä. Koulutus toteutetaan kokonaan verkossa, eli voit osallistua mistä vain! Kokemuksellisen koulutuksen aikana pääset syventämään teoreettista tietopohjaasi kuva- ja kuvataidemenetelmien käytöstä asiakastyössä sekä lisäämään käytännön valmiuksiasi soveltaa kyseisiä menetelmiä omassa työssäsi yksittäisten asiakkaiden tai ryhmien kanssa.

Kuvallisen työskentelyn avulla voidaan kirkastaa tavoitteita, tarkentaa mielikuvia ja toiveita, päästä käsiksi tunteisiin sekä vaikuttaa niihin. Kuvataidemenetelmien soveltaminen sopii etenkin tilanteisiin, joissa sanat eivät riitä.

Ydinsisällöt

Koulutus sisältää teoriaa, taiteellisten tekniikoiden opetusta osallistujien taso huomioiden sekä soveltamista. Soveltaminen tarkoittaa sitä, että kurssin aikana mietitään kehittämistehtävänä kuvataiteellisten menetelmien soveltamista omassa työssä ja kurssin sisältöön kuuluu työnohjauksellinen tuki. Syventävällä jatkokurssilla ei kerrata peruskurssin sisältöjä, lukuun ottamatta niitä turvallisen työskentelyn periaatteita, joita kouluttaja kuvataiteellisten menetelmien soveltamiseen erilaisessa asiakastyössä suosittelee (ks. Eettisyys ja reflektio koulutuksen teemakokonaisuuksissa alla).

Koulutuksen sisältö jakaantuu neljään teemakokonaisuuteen:

Teoria

  • syventävä kuvamenetelmien ja kuvataiteellisten menetelmien käyttö asiakastyössä
  • kuvataidemenetelmien käyttöä tukevaa teoriaa

Käytäntö

  • käytännön taiteelliset tekniikat (maalaus, muotoilu, piirustus, valokuvaus, käsitetaiteellinen työskentely, valmiiden kuvien käyttö)
  • kuvien kautta viestiminen asiakkaiden kanssa
  • asiakkaan itsenäisen kuvatyöskentelyn tukeminen tai yhdessä tekeminen
  • asiakkaan yksilöllisen ilmaisutavan kunnioittaminen ilman suorituspaineita

Osaamisen soveltaminen (painottuu koulutuksessa):

  • kuvamenetelmien käyttö omassa työssä yksittäisten asiakkaiden ja ryhmien kanssa (mahdollisuus soveltaa menetelmiä omassa asiakastyössä jo koulutuksen aikana)

Eettisyys ja reflektio

  • eettiset periaatteet (esim. luottamuksellisuus) sovellettaessa kuvallisia menetelmiä asiakastyössä
  • oman työn reflektointi (oma kuvallinen työskentelytapa asiakastyössä, suhtautuminen kuvalliseen työskentelyyn, kuvallisten menetelmien soveltuvuus)

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

17 tammikuuta, 2025

  • Etätoteutus
  • Verkossa
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 2.1.2025

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu neuvonta-, ohjaus-, hoito- tai muuta asiakastyötä lasten, nuorten, aikuisten tai ikääntyvien kanssa tekeville henkilöille, joilla on jo aiempaa kokemusta tai opintoja kuvan hyödyntämisestä asiakastyössä (esim. Kuva ja asiakastyö -peruskurssi). Koulutus soveltuu esimerkiksi terapeuteille, valmentajille ja työnohjaajille sekä vanhusten tai kehitysvammaisten kanssa työskenteleville, mutta myös lastensuojelun, perhetyön, sosiaalityön sekä varhais- tai perusopetuksen parissa työtä tekeville.

Kuva ja asiakastyö -syventävällä jatkokurssilla laajennetaan osaamista ja syvennytään lisää kuvataidemenetelmien käyttöön. Olet oikein tervetullut koulutukseen, vaikka et olisi osallistunut peruskurssille. Muut samantyyppiset opinnot tai vankka työkokemus ovat voineet antaa hyvän pohjan jatkokurssille osallistumiselle.

Aikataulu

Aikataulu: perjantaisin17.1., 31.1., 28.2., 14.3., 28.3. ja 11.4.2025 klo 10-15 reaaliaikaiset verkkoseminaarit

Kesto: n. 4 kk

Suoritustapa

Koulutuksen aikana järjestetään 6 reaaliaikaista verkko-opetuspäivää. Koulutuspäivien aikana opiskelijalla on mahdollisuus saada luottamuksellista työnohjausta, jossa käsitellään asiakastyön tapauksia ja harjoitellaan opitun soveltamista ohjatusti. Työnohjaus tukee myös omaa jaksamista. Mikäli opiskelija ei pääse osallistumaan kaikkiin koulutuspäiviin, poissaolot korvataan erikseen annettavilla kirjallisilla tehtävillä.

Koulutuspäivien lisäksi opiskelijan osaaminen kehittyy itsenäisten, omassa asiakastyössä sovellettavien kehittämistehtävien kautta. Kontaktiopetuksen ulkopuolella toteutettavien kehittämistehtävien avulla kuva- ja kuvataidemenetelmien käyttöä harjoitellaan, reflektoidaan ja sovelletaan omassa asiakastyössä. Näin ollen käytännön menetelmät alkavat elää työn arjessa jo koulutuksen aikana opiskelijoiden oppiessa kokonaisvaltaisesti ja kokemuksellisesti. Kehittämistehtävät käydään läpi joko suullisesti, kirjallisesti tai kuvallisesti. 

Koulutus perustuu yhteiseen oppimisprosessiin, ja koulutuksen sisältöä muokataan ryhmän toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Koulutus on tarkoitettu suoritettavaksi oman työn ohessa tai omaan ammatilliseen kehittymiseen liittyen. Mikäli osallistujalla ei ole koulutuksen aikana kuvamenetelmien soveltamiseen sopivia asiakkaita, voi koulutuksessa myös miettiä aiempia tai tulevia asiakastilanteita yhdessä työnohjauksellisesti.

Koulutuksen laajuus 5 opintopistettä sisältää:

  • 6 etäopetuspäivää, 26 x 45 min (2 op)
  • työnohjausta (sis. koulutuspäiviin) 10 x 45 min (1 op)
  • itsenäistä työskentelyä 45 x 45 min (2 op)

Koulutuksen sähköisenä oppimisympäristönä käytetään Moodlea.

Koulutuspaikka

Verkkokoulutus

Kouluttaja

Taidefilosofi (FM), kuvataideterapeutti, työnohjaaja (STOry) ja Jyväskylän yliopiston taidekasvatuksen tohtorikoulutettava Johanna Wahlbeck.

Johanna Wahlbeckilla on monipuolinen kokemus taidekasvatustehtävistä, kouluttamisesta ja ohjaamisesta sekä kuvataideterapiatyöstä. Hän käyttää työssään taide- ja hyvinvointialan yrittäjänä jatkuvasti kuvataidemenetelmiä erilaisten asiakasryhmien kanssa. Aiemmin hän on toiminut reilun vuosikymmenen taidekasvatustehtävissä taidemuseossa.

Taideopintojen ja taidekasvatustaustan lisäksi kouluttaja on käynyt erityistason kuvataidepsykoterapiakoulutuksen ja on koulutettu työnohjaaja (STOry). Työnohjaajanakin hän on erikoistunut kuvataidemenetelmien soveltamiseen. Lisäksi kouluttaja on vuodesta 2017 saakka opettanut kaikenlaista asiakastyötä tekeviä käyttämään vuorovaikutustilanteissa matalalla kynnyksellä myös kuvaa ja kuvataidemenetelmiä ja luonut tähän liittyen koulutuskokonaisuuden Kuva ja asiakastyö. 

Laajan taustansa ja kokemuksena avulla kouluttaja opastaa kurssin osallistujat kuvien ja kuvataidemenetelmien maailmaan neuvoen, mitä tapauskohtainen soveltaminen omassa asiakastyössä voi tarkoittaa.

Kustannukset

Osallistumismaksu 950 EUR

Kymenlaakson kesäyliopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kuva ja asiakastyö - syventävä jatkokurssi (5 op)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Kymenlaakson kesäyliopisto
Hovioikeudenkatu 6
45100 Kouvola

Osaamisen kehittäjä lähellä sinua

Kymenlaakson kesäyliopisto on asiakkaiden tarpeista lähtevä korkea-asteen koulutuspalveluja tuottava aikuiskoulutus- ja kehittämisorganisaatio, jonka tehtävä on tarjota laadukasta ja monipuolista koulutusta. Ajan ilmiöihin tartutaan, ja eri aloilla tapahtuviin muutoksiin reagoidaan kehittämällä koulutustarjontaa jatkuvasti. Verkkokoulutuksissamme osallistujia on ympäri Suomen, omat lähikoulutustilamme sijaitsevat...

Lue lisää kouluttajasta Kymenlaakson kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu