Koneen CE-merkintä
Koneen CE-merkintä -koulutuksessa perehdytään koneen CE-merkinnän taustalla oleviin valmistajan velvollisuuksiin keskittyen erityisesti konedirektiivin 2006/42/EY sisältämiin vaatimuksiin. Koulutuksessa selvitetään, millaisiin tuotteisiin konedirektiivin vaatimuksia on sovellettava ja kerrotaan, miksi koneturvallisuusstandardeja kannattaa hyödyntää koneiden suunnittelussa ja valmistuksessa. Koulutuksen iltapäiväosuudessa tutustutaan kaikkia valmistajia koskeviin ja velvoittaviin koneiden turvallisuussuunnittelun yleisiin periaatteisiin. Lisäksi tutustutaan lyhyesti myös muihin direktiiveihin, joiden vaatimusten tunteminen ja noudattaminen saattaa konedirektiivin ohella olla edellytyksenä koneen CE-merkinnälle.
Koulutuksen päätteeksi kuullaan tiivis tietopaketti uudesta EU:n uudesta koneasetuksesta, joka korvaa nykyisen konedirektiivin v. 2027 tammikuussa.
Koulutus tarjoaa kattavan ja selkeäsanaisen perustietopaketin koneen valmistajan tehtävistä, kun aikomuksena on saattaa kone markkinoille tai ottaa kone omaan käyttöön Euroopan talousalueella. Koulutukseen osallistuminen ei vaadi aiempaa tietämystä aiheesta.
Kouluttajina toimivat alan tunnetut ja arvostetut asiantuntijat Jukka Laaksonen ja Katri Tytykoski.
Toteutamme mielellämme myös yrityskohtaisia tilauskoulutuksia niin suomeksi kuin englanniksikin (sekä lähikoulutustilaisuuksina paikan päällä yrityksen omissa tiloissa kuin myös etäkoulutuksina).
Seuraavat toteutukset
Kohderyhmä
Koneiden suunnittelijat ja valmistajat, koneinvestointeihin osallistuvat sekä kaikki koneiden CE-merkintään liittyvistä vaatimuksista kiinnostuneet
Lähikoulutuksen aikataulu
Ohjelma:
8:30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
9:00 Koulutuksen avaus
9:15 Millainen laite tarvitsee konedirektiivin mukaisen CE-merkinnän?
-
Koneen määritelmä konedirektiivissä
-
Muut konedirektiivin soveltamisalaan kuuluvat tuotteet
-
Ulosrajaukset
10:00 Miksi koneturvallisuusstandardeja kannattaa hyödyntää?
10:30 Koneen valmistajan tehtävät
- Koneen mukana toimitettavat dokumentit
-
Koneen tekninen tiedosto
-
Koneen vaatimustenmukaisuuden arviointi
-
Koneen CE-merkintä ja muut merkinnät
11:45 Lounastauko
12:30 Turvallistamisen periaatteet
14:00 Kahvitauko
14:15 Muut koneen CE-merkintään mahdollisesti sisältyvät direktiivi
-
- EMC-direktiivi (2014/30/EU)
-
Painelaitedirektiivi (2014/68/EU)
-
ATEX-laitedirektiivi (2014/34/EU)
-
Ulkona käytettävien laitteiden melupäästödirektiivi (2000/14/EY)
-
Liikkuvien työkoneiden päästöasetus (EU 2016/1628)
15:15 EU:n koneasetus korvaa konedirektiivin – mikä muuttuu ja milloin?
16:00 Koulutus päättyy
Kouluttaja
Katri Tytykoski ja Jukka Laaksonen
Katri Tytykoskella on pitkä kokemus erilaisista koneturvallisuuteen ja koneturvallisuuslainsäädännön soveltamiseen liittyvistä asiantuntijatehtävistä. Katri on osallistunut koneturvallisuuteen liittyvän lainsäädännön valmisteluun niin kansallisella tasolla (mm. työvälineiden käyttöasetus 403/2008 ja sen soveltamisohjeen valmistelu) kuin myös EU:n tasolla (mm. konedirektiivin 2006/42/EY muutosdirektiivin ja konedirektiivin soveltamisohjeen valmistelu). Tuorein kokemus lainsäädännön valmistelutyöstä Katrilla on konedirektiivin korvaavan EU:n koneasetuksen tiimoilta, sillä Katri toimi Suomen edustajana EU:n neuvoston työryhmässä neuvoston kantaa valmisteltaessa. Lainsäädäntötyön lisäksi Katri on tehnyt erilaisia tarkastuksia, arviointeja ja lausuntoja tarkastuslaitoksen palveluksessa ollessaan. Koulutukseltaan Katri on tuotantotalouden DI (pääaineena turvallisuustekniikka). Koneturvallisuuskouluttajana toimimisesta Katrilla on n. 15 vuoden kokemus.
Jukka Laaksonen on kokenut koneturvallisuuden kouluttaja, joka on toiminut pitkään niin tarkastajana, konsulttina kuin kunnossapitäjänäkin. Koulutukseltaan Jukka on koneensuunnittelun DI. Jukka on ollut useiden vuosien ajan mukana erityisesti nostolaitteiden standardien laadinnassa. FINN-Tarkastuksella Jukka vastaa mm. koneiden vaatimustenmukaisuuden arvioinneista ja ilmoitetun laitoksen toiminnoista konedirektiivin alueella. Lisäksi hän toimii nostolaitetarkastuspalveluiden teknisenä johtajana.
Kustannukset
770 € + alv 25,5 %
Ota yhteyttä
Arvioinnit
Keskiarvo: 4,7
Itse CE-merkinnästä ei varsinaisesti uutta tietoa tullut, mutta en peruskoulutukselta sitä odottanutkaan. Hyvä kertauspaketti. Itselle mielenkiintoisin osuus oli konedirektiivin...
Kouluttajilla on vahva tieto aiheesta. Käsitelty aihe on varsin laaja, mutta sain kyllä kattavan tiedon, miten pääsen työtehtäviäni kehittämään.
Suomen laajin avointen koneturvallisuuskoulutusten tarjonta - nyt myös avoimia nostoalan koulutuksia
FINN-Tarkastus Oy on akkreditoitu nostolaitteiden, nosto-ovien ja sähkölaitteistojen tarkastuslaitos sekä konedirektiivin alainen ilmoitettu laitos. Tarkastuspalveluiden lisäksi yritys on panostanut lähivuosina voimakkaasti koulutuspalveluiden kehittämiseen. FINN-Tarkastus onkin lyhyessä ajassa kehittänyt asiakkaidensa saataville Suomen kattavimman avointen koneturvallisuuskoulutusten tarjonnan. Koulutustarjonnasta löytyy lisäksi erilaisia nostoalan...
Lue lisää kouluttajasta FINN-Tarkastus Oy ja katso koulutustarjonta täältä
Hyvä koulutus ja osaavat kouluttajat aiheen pääkallopaikalta. Koulutuspaikka erinomainen, hyvät yhteydet tulla ympäri suomea ja sai yöpyä samassa rakennuksessa.