Yleinen arvonlisäverokanta nousee 24 prosentista 25,5 prosenttiin 1.9.2024 alkaen. Lue lisää täällä 👆

Etsi koulutusta 👉

Liiketoiminnan perustutkinto | merkonomi | hybriditoteutus

Business College Helsinki, paikassa Helsinki
Kesto
1,5–2 vuotta
Seuraava toteutus
tammikuu 2025 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 20.10.2024
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kesto
1,5–2 vuotta
Seuraava toteutus
tammikuu 2025 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 20.10.2024
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Liiketoiminnan perustutkinto | merkonomi | hybriditoteutus

kaksi miestä

Liiketoiminnan perustutkinnon myötä saat hyvät valmiudet työskennellä kaupallisen alan työtehtävissä tai esimerkiksi yrittäjänä. Sinulla on myös mahdollisuus hakea jatko-opintoihin ammatillisen perustutkinnon suoritettuasi. 

Liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi) hybriditoteutus on tarkoitettu aikuisille lukion käyneille/yo-tutkinnon suorittaneille tai toisen ammatillisen tutkinnon suorittaneille yli 18-vuotiaille opiskelijoille sekä alan vaihtajille, joilla on riittävästi työkokemusta. 

Opiskelu tapahtuu pääosin verkko-opintoina, mutta osa taloushallinnon tutkinnon osista on tarjolla myös lähiopetuksessa tammikuussa 2025 aloittavalle ryhmälle. 

Voit suorittaa tutkinnon myös oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on alan työpaikka. 

Opintojen sisältö

Merkonomikoulutuksessa opiskellaan mm. työelämätaitoja, asiakaspalvelua, liiketoimintaa, myyntiä, yrittäjyyttä ja taloushallintoa. Osa opinnoista on kaikille yhteisiä, mutta voit myös itse vaikuttaa tutkintosi sisältöön valitsemalla sinulle mieleisiä valinnaisia tutkinnon osia. 

Aiemmat, soveltuvat opintosi tai alan työkokemuksesi otetaan huomioon opintopolkusi suunnittelussa OPH:n ohjeiden mukaan. Sinulle laaditaan opiskelujen ajalle oma etenemissuunnitelma.

Opiskelet pääosin itsenäisesti verkon kautta. Lisäksi tarjoamme etäohjaustunteja ammatillisiin pakollisiin tutkinnon osiin. Ajoittaisia etäohjauskertoja on saatavilla myös valinnaisissa tutkinnon osissa, jos riittävän moni valitsee saman tutkinnon osan. Etäohjaukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Osa taloushallinnon tutkinnon osista on tarjolla myös lähiopetuksena. Jos kaipaat opintoihin enemmän tukea tai ohjausta, voit tulla meidän Avoimeen oppimisympäristömme Business Collegeen opiskelemaan. Avoin oppimisympäristö on tila, jossa päivystää tiettyinä aikoina eri alojen opettajia. 

Opintoihin kuuluu myös työssä oppimisen jakso. Autamme tarvittaessa työpaikan löytämisessä.

Opiskelet pakollisia opintoja sekä ammatillisista opinnoista että kaikille yhteisistä tutkinnon osista. Ammatillisia valinnaisia tutkinnon osia opiskellaan yhteensä 105 osp valitsemasi suuntautumisen mukaisesti. Voit valita suuntautumiseksi taloushallinnon polun tai valita tutkinnon osia esimerkiksi myynnistä, markkinoinnista, yrittäjyydestä, finanssipalveluista, projektissa toimimisesta tai tapahtumatuotannosta.

Osa tutkinnon osista opiskellaan täysin itsenäisinä verkko-opintoina tai työvaltaisesti. Taloushallinnosta voit valita myös lähiopetuksen seuraavissa tutkinnon osissa syksyllä 2025: Kirjanpito 30 osp, Laskutus ja myyntireskontra 15 osp, Palkanlaskenta 30 osp ja Jaksotuskirjaukset 15 osp. 

Oppisopimus

Jos sinulla on jo alan työpaikka tai hankit sellaisen, voit solmia oppisopimuksen. Voit olla töissä esimerkiksi palvelun, myynnin, kaupan, talouden, hallinnon tai toimistopalveluiden aloilla. Tällöin opiskelet omalla työpaikallasi ja lisäksi hankit puuttuvaa osaamista verkkokursseilla. Voit osallistua myös etäohjauksiin tietyissä tutkinnon osissa tai saada ohjausta Avoimessa oppimisympäristössä. Opintojen alussa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), jossa määritellään, mitä opiskelet töissä ja mitä koulun tarjoamina opintoina.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Liiketoiminnan perustutkinto | merkonomi | hybriditoteutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

tammikuu 2025

  • Hybriditoteutus
  • Helsinki
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 20.10.2024

Hakeminen ja kelpoisuus

Koulutus on tarkoitettu yli 18-vuotiaille alan vaihtajille sekä henkilöille, jotka haluavat päivittää osaamistaan.

Valintaperusteet

Hakemus: 0–10 valintapistettä
Haastattelu: 0–10 valintapistettä 
Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemuksen valintapisteiden perusteella.

Kielitaitovaatimus:

Hakijalta vaaditaan riittävä suomen kielen taito. Kielitaito osoitetaan oppilaitoksen järjestämässä kielikokeessa (kirjallinen osuus ja haastattelu), tai todistuksella. Hakijat kutsutaan haastatteluun kirjallisen kielikokeen ja hakemuksen pisteiden perusteella.

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun valintapisteiden perusteella. Valintajärjestys ratkaistaan haastattelun valintapisteiden perusteella. Haastattelupisteiden ollessa tasan valintajärjestys ratkaistaan hakemuksen valintapisteiden perusteella. Kaikkien pisteiden ollessa tasan valinta tehdään arvonnalla. 

Opiskelijalla tulee olla voimassa oleva oleskelulupa opintojen alkaessa. Ilmoittautumisen yhteydessä on esitettävä suomalaisen viranomaisen myöntämä henkilöllisyystodistus tai Suomen oleskelulupa.

Aikataulu

Haastattelu & kielikoe tammikuussa alkavaan ryhmään 18.-21.11.2024. Kielikoe, kirjallinen osuus 06.11.2024.

Voit suorittaa joko liiketoiminnan tutkinnon osia tai halutessasi koko tutkinnon.
Opiskelua varten tarvitset tietokoneen, jossa on Internet-yhteys.

Koulutus alkaa tammikuussa 2025.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Liiketoiminnan perustutkinto | merkonomi | hybriditoteutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Business College Helsinki
Rautatieläisenkatu 5
00520 Helsinki

Business College Helsinki

Business College Helsingin tarjontaan kuuluvat liiketoiminnan sekä tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinnot, erikoisammattitutkinnot, perustutkinnot työn ohessa ja aikuisille sekä täydennyskoulutus. Toteutamme joustavasti aikuiskoulutusta, joka mahdollistaa omassa ammatissa kehittymisen, uralla etenemisen tai päätoimisen opiskelun kautta uudelleenkouluttautumisen. Aikuiskoulutus on pääosin omalla työpaikalla tapahtuvaa opiskelua,...

Lue lisää kouluttajasta Business College Helsinki ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu