Suodata
Kiinteistönvälitys
Toteutustapa
Koulutustyyppi
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Haullasi ei valitettavasti löytynyt yhtään tulosta 😞 Uusi haku
Mainokset

Lisää samankaltaisia koulutusaloja

Lisää artikkeleja aiheesta: Kiinteistönvälityskoulutus

Kiinteistönvälittäjän koulutus

Haaveiletko kiinteistönvälittäjäksi kouluttautumisesta tai haluatko vahvistaa alan osaamistasi ja osoittaa pätevyytesi suorittamalla tutkinnon? Alan eri termit ja nimikkeet kannattaa ottaa heti alkuun haltuun, jotta tiedät, millaista koulutusta olet vailla.

Alta löydät lisätietoa kiinteistönvälitysalan eri koulutuksista, kuten KiLAT-, LKV-, LVV-, KED-, VuT- ja YKV-tutkinnoista.

Mitä kiinteistönvälittäjältä vaaditaan Suomessa?

Suomalainen kiinteistönvälitys perustuu luottamukseen, ja kiinteistönvälittäjältä vaaditaan ammattitaitoa, asiakaspalveluintoa ja myyntihenkisyyttä. 

Kiinteistönvälittäjän tulee pystyä osoittamaan ammattitaitonsa. Vähintään LKV-tutkinnon suorittaminen on paras tapa osoittaa oma osaamisensa ja rakentaa luottamusta asiakas- ja sidosryhmien kanssa.

Kiinteistönvälittäjällä tulee olla halua työskennellä ihmisten parissa. Ammatissa on tunnettava alan lainsäädäntö ja toimintatavat sekä pysyttävä mukana alan muutoksissa. Kiinteistönvälittäjänä voi toimia monella eri koulutustaustalla, mutta useimmiten ammattiin ponnistetaan kauppa- ja liiketalouden alojen koulutuksella.

Kiinteistönvälittäjän on syytä hallita perinteisten myyntikeinojen lisäksi digitaaliset kanavat. Sosiaalinen media ja digitaalinen markkinointi tarjoavat kiinteistönvälittäjälle mahdollisuuden erottautua kiinteistönvälittäjien massasta ja luoda henkilöbrändiä, josta kasvaa parhaimmillaan kipailuetu välittäjälle. Ne tarjoavat myös edullisen väylän omien palveluiden sekä toimeksiannettujen myyntikohteiden markkinointiin.

Millaista kiinteistönvälittäjän työ on?

Kiinteistönvälitysala tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia. Kiinteistönvälittäjän työ on vaihtelevaa, eikä siinä tavallisesti noudateta tavallisia toimistoaikoja – omien työpäivien suunnitteluun voi vaikuttaa itse. 

Joustavuus on tärkeä ominaisuus, sillä nopeatempoinen ala vaatii nopeaa reagointia asiakkaiden tarpeisiin. Myös ennakointikyky ja useamman toimeksiannon samanaikainen pallottelu saavat työn sujumaan.

Millainen on kiinteistönvälittäjän palkka ja mistä se koostuu?

Aloittavan kiinteistönvälittäjän tulot voivat olla alkuun matalat, mutta pätevä kiinteistönvälittäjä voi saavuttaa työssään vähintäänkin kilpailukykyisen palkkatason. 

Palkkaan vaikuttavat muun muassa kiinteistönvälitystoimisto, kiinteistönvälittäjän toiminta-alue sekä kiinteistönvälittäjän oma työpanos. Verkostojen luominen sekä vakiintunut asiakaskunta auttavat nostamaan kuukausitienestejä.

Kiinteistönvälittäjän palkka koostuu pääasiassa myytyjen asuntojen välityspalkkioista, jotka vaihtelevat sadoista euroista kymmeniin tuhansiin. Välityspalkkion suuruuden määräävät myytävän kodin velaton kauppahinta sekä toimeksiantosopimuksessa sovittu välityspalkkioprosentti. On hyvä huomioida, että välityspalkkiosta maksetaan myös asunnon myyntiin liittyvät kulut (esim. markkinointikulut, kohteen kuvaukset, verot).

Työllisyystilanne alalla on yleisesti ottaen hyvä, mutta ala on herkkä muun muassa talouden suhdannevaihteluille, kuluttajien ostovoimalle ja korkotasolle.

Mikä on LKV-tutkinto?

LKV-tutkinto on laillistetun kiinteistönvälittäjän tutkinto. Kiinteistönvälittäjän nimikettä voivat käyttää vain Keskuskauppakamarin laillistetun kiinteistönvälittäjän kokeen eli LKV-kokeen suorittaneet henkilöt. Laillistetun kiinteistönvälittäjän lyhenne on LKV.

Mitä asioita LKV-kokeessa käsitellään ja kauanko koe kestää?

LKV-kokeen tarkoituksena on mitata välitysalan lainsäädännön tuntemusta. Kokeessa ratkotaan laajasti mm. asunto- ja kiinteistönkauppaan, sopimusten tekemiseen, kaavoitukseen, rakentamiseen, vuokraustoimintaan ja kiinteistönarviointiin liittyviä oikeudellisia kysymyksiä.

Kokeen suorittamalla osoitat tuntevasi alan lainsäädännön ja hyvän välitystavan sekä hallitsevasi välitystoimeksiannon hoitamisen edellyttämät käytännöt.

LKV-koe järjestetään vähintään kahdesti vuodessa, ja koetilaisuus kestää viisi tuntia.

Miten LKV-kokeeseen valmistaudutaan?

LKV-kokeeseen voi valmistautua erillisessä valmentavassa koulutuksessa, jossa käsitellään muun muassa kiinteistölainsäädäntöä. Valmentavassa koulutuksessa harjoitellaan myös kokeen vastaustekniikoita ja käydään koetilannetta läpi.

Mitä tarkoittaa LVV?

LVV tarkoittaa laillistettua vuokrahuoneiston välittäjää. Saadaksesi LVV-pätevyyden sinun on läpäistävä hyväksytysti Keskuskauppakamarin välittäjäkoelautakunnan järjestämä kirjallinen LVV-koe. LVV-koulutus valmistaa suorittamaan LVV-kokeen.

Mitä asioita LVV-kokeessa käsitellään ja kauanko koe kestää?

LVV-koe keskittyy vuokranvälitystoimintaan ja siihen liiittyviin kysymyksiin. Kokeen läpäisemällä osoitat, että tunnet vuokrahuoneistojen välitystä koskevan lainsäädännön ja hyvän vuokranvälitystavan sekä hallitset välitystoimeksiannon hoitamisen edellyttämät käytännöt. 

LVV-koe järjestetään vähintään kahdesti vuodessa, ja koetilaisuus kestää neljä tuntia.

Kiinteistönvälitysalan ammatillinen tutkinto KiLAT (ent. KiAT)

KiAT on lyhenne Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnolle. Nykyään suoritettava tutkinto on KiLAT eli Liiketoiminnan ammattitutkinto, jossa suuntaudutaan kiinteistönvälitykseen.

Kiinteistövälitykseen suuntautuvan liiketoiminnan ammattitutkinnon suorittamalla voit vahvistaa ammattitaitoasi ja hankkia pätevyyden kiinteistöjen myynti- ja vuokraustehtäviin.

KiLAT-tutkinnossa perehdytään asuntokauppaa säätelevään kiinteistölainsäädäntöön, välityspalvelujen myymiseen sekä asuntojen arvon arvioimiseen. Opinnoissa voit perehtyä myös asuntojen vuokraamiseen, ostotoimeksiantojen hoitamiseen ja uudisasuntojen myyntiin.

Kenelle kiinteistönvälitykseen suuntautuva tutkinto soveltuu?

Tutkintokoulutus soveltuu esimerkiksi henkilöille, jotka työskentelevät kiinteistön ja huoneistojen arvon arvioinnin sekä myynnin ja vuokrauksen työtehtävissä. Kohderyhmää ovat myös kiiinteistönvälitysalan myyntisihteerit, esihenkilöt, myyntineuvottelijat sekä alan yrittäjät.

Liiketoiminnan ammattitutkinto on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto, ja sen suorittaminen henkilökohtaistetaan jokaisen kouluttautujan aikaisemman osaamisen ja työkokemuksen mukaan. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Tutkinto myös auttaa valmistautumaan Keskuskauppakamarin valtakunnallisiin LKV- ja LVV-kokeisiin.

Kiinteistönvälittäjän koulutus

Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelma soveltuu alan työtehtäviin haluaville ja LKV- ja LVV-kokeisiin valmistautuville henkilöille.

Kiinteistöedustajan tutkinto KED®

KED on lyhenne Kiinteistöedustajan tutkinnosta, joka antaa perusvalmiudet kiinteistönvälitysalan tehtävien hoitamiseen. Koulutusta järjestää Kiinteistöalan Koulutussäätiö eli Kiinko.

Koulutus antaa valmiudet hoitaa asunto-osakkeen ja asuinkiinteistön myyntitoimeksiantoja. KED-tentti on myös omiaan tukemaan valmistautumista LKV-kokeeseen.

Vuokranvälittäjän tutkinto, VuT

Vuokranvälittäjän tutkinto antaa valmiudet hoitaa asuin- ja liikehuoneiston vuokravälitystehtäviä. Koulutus myös tukee LVV-kokeeseen valmistautumista.

Koulutusta järjestää Kiinteistöalan Koulutussäätiö eli Kiinko.

Muita alan koulutuksia ovat esim. 

  • Ylempi kiinteistönvälittäjän koulutus, YKV
  • Uudiskohdemestari, NHS
  • Kiinteistöarviointimestari, PVS
  • AKA eli auktorisoitu kiinteistön arvioija

Palaa sivun alkuun

Lähteet: skvl.fi, kauppakamari.fi, rastorinst.fi, kiinko.fi, duunitori.fi, remax.fi