Etsi koulutusta 👉

Vipuvoimaa uralle rekrytoivasta koulutusohjelmasta

Rekrytoiva koulutusohjelma on hyödyllinen ratkaisu sekä työnantajalle että uutta uraa etsivälle. Lue lisää rekrytoivasta koulutuksesta, ja tiedät sopiiko se juuri sinulle!

Ura uuten nousuun RekryKoulutuksella!

Rekrytoiva koulutusohjelma on hyödyllinen ratkaisu sekä työnantajalle että uutta uraa etsivälle. Rekrytoivien koulutusohjelmien kautta yritykset voivat löytää ammattitaitoisia osaajia palkkalistoilleen ja koulutukseen osallistuneilla on mahdollisuus työllistyä.

Rekrytoivia koulutuksia järjestetään monipuolisesti eri alojen uusille ja kokeneille osaajille. Koulutuksia järjestetään esimerkiksi markkinointiin, taloushallintoon, henkilöstöhallintoon, ICT- ja monelle muulle alalle. Lue lisää rekrytoivasta koulutuksesta alta, ja tiedät sopiiko se juuri sinulle!

Mitä on RekryKoulutus?

RekryKoulutus on yksi rekrytoivan koulutuksen muoto. RekryKoulutus tarkoittaa koulutusta, jonka tavoitteena on työllistää osallistujat koulutuksen päätteeksi. RekryKoulutus on tyypillisesti työelämälähtöistä lisä- ja täydennyskoulutusta, mutta koulutus sopii myös alanvaihtajille. RekryKoulutuksena ei kuitenkaan voi suorittaa tutkintoa tai tutkinnon osia.

RekryKoulutuksen sisältö räätälöidään vastaamaan tietyn työnantajan tai työnantajaryhmän osaamistarpeita. RekryKoulutuksessa työnantajalla on mahdollisuus löytää tarvitsemaansa osaavaa henkilökuntaa ja osallistujat kartuttavat arvokasta työkokemusta.

Rekrytoiva koulutus 🤝

  • Tavoitteena työllistää osallistujat
  • Sisältö räätälöidään työnantajan tarpeisiin
  • Sopii työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille
  • Sopii alan vaihtajille
  • Koulutus on osallistujalle maksutonta
  • Koulutus on lisä- ja täydennyskoulutusta

Kenelle RekryKoulutus on tarkoitettu?

RekryKoulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. RekryKoulutus voi olla sopiva vaihtoehto, kun työntekijän määräaikainen työsopimus on päättymässä, hän on työttömänä, lomautettuna tai hänen urallaan on muu välitila. RekryKoulutusten valintakelpoisuuksissa voi olla alue- ja koulutuskohtaisia eroja. Koulutuksesta kiinnostunut voi varmistaa oman valintakelpoisuutensa oman alueen TE-palveluilta.

Millaista opiskelu RekryKoulutuksessa on?

RekryKoulutukseen sisältyy teoriaopetusta ja käytännön työssäoppimista. Koulutuspäivät voidaan järjestää lähi- tai etäopetuksena. Koulutukseen sisältyvät työssäoppimisjaksot sovitetaan nimenomaisen työpaikan kulttuuriin ja käytäntöihin. RekryKoulutus kestää 3-9 kuukautta ja vähintään 10 koulutuspäivää. RekryKoulutus on siis melko nopea tapa päivittää osaamistaan tai saada startti uudelle alalle.

FEC-koulutus korkeakoulutetuille ja kokeneille työnhakijoille

FEC-koulutus tulee sanoista "Further Educated with Companies". FEC-koulutus on rekrytoivaa koulutusta, joka on tarkoitettu erityisesti korkeakoulutetuille ja koulutusalan kokeneille työnhakijoille. FEC-koulutuksen päämääränä on työllistää koulutettavat uusiin tehtäviin.

FEC-koulutuksessa yhteistyöorganisaation kanssa solmitaan koulutussopimus, joka kestää noin kuusi kuukautta. Koulutuksesta viidesosa on teoriaopetusta ja muu aika työssäoppimista. FEC-koulutus on hyvä tapa kerryttää kokemusta uudella alalla ja verkostoitua alan työnantajien kanssa. FEC-koulutus voi myös olla vaihtoehto perinteiselle työnhaulle silloin, kun on tarve päivittää osaamista.

Miten työvoimakoulutuksiin haetaan?

RekryKoulutukseen haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake TE-toimiston sivuilla, joilla on listattu haussa olevat työvoimakoulutukset. Vaihtoehtoisesti hakija voi jättää paperihakemuksen TE-toimistoon tai kuntakokeiluun.

FEC-koulutuksiin haetaan muiden rekrytoivien koulutusten tavoin täyttämällä sähköinen hakulomake TE-toimiston verkkosivuilla. Haussa olevat FEC-koulutukset löytyvät kirjoittamalla hakukenttään "F.E.C".

Hakijoilta saatetaan pyytää lisätietoja aiemmasta työkokemuksesta, osaamisesta ja kiinnostuksen kohteista. Tämä usein tarkoittaa CV:n, hakemuskirjeen ja esimerkiksi videoesittelyn lähettämistä koulutuksen järjestäjän omalla hakulomakkeella.

Maksaako koulutus ja saako RekryKoulutuksesta palkkaa?

Rekrytoiva koulutus on osallistujalle maksutonta. Koulutusajalta ei makseta palkkaa, vaan opiskelijat saavat työttömyysetuutta, johon heillä olisi oikeus työttömänä sekä päiväkohtaista kulukorvausta. Lisätietoja RekryKoulutuksen aikaisista etuuksista saa TE-palveluilta.

RekryKoulutuksen tavoitteena on tarjota pysyvä työpaikka koulutuksen jälkeen. RekryKoulutuksen jälkeisestä palkkauksesta on hyvä keskustella jo ennen koulutuksen alkua, jotta yhteistyö alkaa mahdollisimman sujuvasti.

Mitä tapahtuu rekrytoivan koulutuksen jälkeen?

Parhaimmillaan osallistujat työllistyvät yhteistyöyrityksen palvelukseen. Vaikka koulutus ei johtaisikaan välittömään työllistymiseen, koulutuksen aikana luodut verkostot työnantajien ja alan osaajien kanssa voivat avata sopivan mahdollisuuden myöhemmin. Lisäkouluttautumisesta kiinnostuneet voivat jatkaa omaa koulutuspolkuaan esimerkiksi suorittamalla alan tutkinnon oppisopimuksella.

Lähteet: ely-keskus.fi, te-toimisto-fi, rastorinst.fi, kaupallinentuottaja.fi

Usein kysyttyä

  • Rekrytoiva koulutusohjelma tarkoittaa työelämälähtöistä lisä- ja täydennyskoulutusta, jonka tavoitteena on työllistää osallistujat koulutuksen päätteeksi.

  • RekryKoulutus on työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille tarkoitettu rekrytoivan koulutuksen muoto. RekryKoulutuksen sisältö räätälöidään työnantajan tarpeiden mukaiseksi ja koulutuksen tavoitteena on työllistää osallistujat koulutuksen päätteeksi.

  • RekryKoulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. RekryKoulutus voi olla sopiva vaihtoehto, kun työntekijän määräaikainen työsopimus on päättymässä, hän on työttömänä, lomautettuna tai hänen urallaan on muu välitila.

  • FEC-koulutus on rekrytoivaa koulutusta, joka on tarkoitettu erityisesti korkeakoulutetuille ja koulutusalan kokeneille työnhakijoille. FEC-koulutuksen päämääränä on työllistää koulutettavat uusiin tehtäviin. FEC-koulutus tulee sanoista "Further Educated with Companies".

  • Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille yli 20-vuotiaille työnhakijoille, jotka ovat suorittaneet oppivelvollisuutensa. Työvoimakoulutuksen tavoitteena on suorittaa perustutkinto, ammattitutkinto, erikoisammattitutkinto tai näiden osia. Työvoimakoulutuksena voidaan järjestää myös eri alojen jatko- ja täydennyskoulutusta tai yrittäjäkoulutuksia.


Mainokset